Представители и привърженици на Да, България! провеждат Масов следствен експеримент

...
Представители и привърженици на Да, България! провеждат Масов следствен експеримент
Коментари Харесай

Протестите: Ден 20 - Пачки евро пред виля Секвоя в Бояна

Представители и последователи на „ Да, България! ” организират „ Масов следствен опит ” като митинг пред държавната вила “Секвоя ” в квартал Бояна, съобщи БГНЕС.
От младежката организация на „ Да, България! ” са донесли и няколко чувала с евровибанкноти, илюстрирани с лика на премиера Бойко Борисов. Банкнотите са от по 500 евро, а протестиращите обявиха, че желаят да видят дали могат да ги внесат вътре посредством НСО - по този начин, както по думите им са импортирани и банкнотите от фотосите от нощното шкафче на премиера.
Искам правда, ред и транспарантно ръководство, съобщи Линда Христова, която е на митинга в Бояна. Тя уточни, че не знае дали разпостранените фотоси от нощното шкафче на премиера са същински, има органи, които би трябвало да открият това, само че по думите ѝ е стеснителен фактът, че тези институции нищо не вършат.
Да ревизира по какъв начин протича " следственият опит " пристигна и водачът на партията Христо Иванов. Той прикани хората да излязат на огромния митинг разгласен за сряда като народен.
Ето какво съобщи пред БНР един от участниците в акцията пред вила „ Секвоя “:
„ Събрали сме се тук да проведем всеобщ следствен опит. Обичаме по този начин да го назоваваме, тъй като през днешния ден не идваме единствено като жители – би трябвало да вземем функционалностите на прокурори и следователи тук, защото обществената власт в лицето на прокуратурата и следствието към този момент в продължение на над месец отхвърлят да проверяват абсурда с влизането в премиерския дом и с прословутите фотоси на шкафчето му. Тук сме, с цел да притеглим и вниманието на прокуратурата, защото напоследък се вижда наклонността тя да върви след събитията и да проверява, откакто се е акумулирало някакво гражданско внимание. Искрено се надяваме след през днешния ден да стартира по-активна инспекция и по аудиозаписите “.
Младежите от обединяването „ Демократична България “ нямат желание да влизат през ограждението, само че се надяват да бъдат поканени от премиера, с цел да видят по какъв начин наподобява вилата от вътрешната страна. 
Междувременно за 20-а поредна вечер в столицата е има митинг под наслов „ Да защитим демокрацията “ с искане за оставката на кабинета и на основния прокурор.
Демонстранти към този момент са се събрали в така наречен Триъгълник на властта сред президентството и министерски съвет.
Тази вечер тематика за митинга са новите социално-икономически ограничения за справяне с следствията от коронавирусната пандемия.
Ето какво споделиха пред БНР участници в митинга:
„ Всички дейности на държавното управление съгласно мен са непотребни. Каквито и ограничения да подхващат, те няма да доведат до нищо съществено. Хората му желаят оставката и просто да си я подаде, тъй като неговото стоене на този пост е нездравословно за България и за народа “;
„ Излъгаха ни и ни предадоха, би трябвало да си подадат оставките и час по-скоро да си тръгнат “
„ Идвам от Италия с родителите си, стачкувам за да смъква държавното управление, желая да има промени, тъй като това не е живот, възрастните хора с тези пенсии по какъв начин се устоят?! Пътищата, опазването на здравето, заплатите, пенсиите на възрастните, фактът, че ни заграбват страната благосъстоянията “.
„ Много e мъчно да живееш в страна, в която доста неща не са разумни “;
„ Искаме оставка на държавното управление и на основния прокурор. Затова съм тук, през целия ден пътувах “;
„ Няма по какъв начин един човек с чисти планове да си направи чист бизнес тук без да има връзки, без да бута рушвети на някой “;
„ Не знам дали ще свърши работа, само че всеки ден ще бъдем тук “.
Движението в региона се реализира обикновено, ситуацията е спокойна. Полицейското наличие, както и всяка вечер през последните 20 дни, е засилено.
Около 20 часа протестиращите блокираха придвижването на Ларгото, а постройката на Министерски съвет бе обстреляна със зелени топчета за пейнтбол. Десетки протестиращи хвърляха от тях по фасадата. Веригата от служители на реда начело е плътна, а все още няма провокации или ексцесии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР