Представител на Хамас оцеля днес при израелски удар в Ливан

...
Представител на Хамас оцеля днес при израелски удар в Ливан
Коментари Харесай

Представител на Хамас оцеля при израелски удар в Ливан

Представител на " Хамас " оцеля през днешния ден при израелски удар в Ливан на близо 60 км от границата с Израел, оповестиха четирима източници от сферата на сигурността, представени от Ройтерс.

Трима души, в това число двама цивилни и един войник на " Хизбула ", са били убити при удара, оповестиха същите източници.

Местни спасители оповестиха за Франс прес, че нападението, осъществено в село Джадра, южно от Бейрут, и ориентирано против автомобил, е лишило живота на ливански продавач на зеленчуци и сириец на мотоциклет.

Не е известно също по този начин дали представителят на " Хамас " е бил в колата по време на удара. 

Палестинският източник от сферата на сигурност заяви за " несполучлив атентат против почитан чиновник " на " Хамас ", само че не назова името му.

Ударът е осъществен доста по-навътре в ливанска територия от нормално, когато Израел и " Хизбула " си разменят удари в граничната зона, отбелязва организацията.

Израелската войска към този момент не е дала отговор на запитванията на Ройтерс за коментар по тематиката.

Междувременно " Хизбула " съобщи през днешния ден, че е свалила израелски дрон " Скайларк ", който е " в положително положение ".

" Скайларк " е дребен безпилотен летателен уред, употребен нормално за разузнаване и създаван от израелската компания " Елбит системс ", показва Ройтерс.

Видеото е архивно:  " Ливанците се тормозят от разширение на войната " Хамас " -Израел "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР