Представиха иновативния проект за реконструкцията на Културният дом на Нефтохимика

...
Представиха иновативния проект за реконструкцията на Културният дом на Нефтохимика
Коментари Харесай

Започва ремонтът на Културния дом на Нефтохимика в Бургас

Представиха новаторския план за реконструкцията на Културният дом на Нефтохимика в Бургас.
" НХК е емблематична културна постройка за бургазлии, която ние напълно ще модернизираме . Преди шест години, когато разговаряхме с управлението на " Лукойл Нефтохим ", имаше концепция тук да се построи огромен супермаркет . Не го допуснахме и с помощта на дарителската акция на комбината, Община Бургас закупи напълно собствеността на постройката. Започнахме да работим по плана за цялостна рационализация на този културен комплекс. Благодаря за положения труд на екипа архитекти ", сподели кметът Димитър Николов.

Над в този момент съществуващата сграда ще бъде надстроена нова част, в която ще има две зали за осъществяване на събития , театрални постановки и други общоградски начинания. Другите пространства ще се употребяват като ателиета за  разнообразни изкуства. В постройката ще има конферентен блок, библиотека, места за забавление, асансьор.
Обновена ще бъде и фасадата на Културния дом, която с изключение на с нови материали ще бъде и топлоизолирана. Сградата е на 44 години и от построяването си не е ремонтирана.

Проектът " Реконструкция, ремонт и възобновяване, внедряване на ограничения за енергийна успеваемост в Културен дом на Лукойл Нефтохим " се прави с безвъзмездната финансова помощ от Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020, " Фонд за устойчиви градове " и средства на Община Бургас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР