Представете си свят, в който вашият финансов съветник е робот

...
Коментари Харесай

Melinda добавя нов интелигентен слой към банковите информационни системи

Представете си свят, в който вашият финансов консултант е робот и получавате от него най-важните препоръки за това по какъв начин да управлявате парите си и връзката си с банката. Може и да ви звучи като приказен сюжет, само че технологиите за неговата реализация към този момент съществуват.

В банковия и финансов бранш (особено под натиска на FinTech и решенията за цифрово банкиране) е неотложно институциите да дават на потребителите извънреден потребителски опит благодарение на софтуерни приложения с вградени интелигентни технологии.

Системата с изкуствен интелект на " Сирма Груп Холдинг " употребява най-авангардните трендове в областта на машинното образование и технологиите за естествена обработка на езика (т.нар. Natural Language Processing - NLP) и NLU (Natural Language Understanding). Благодарение на това Melinda може да беседва с клиентите на банката, да проучва и да се ориентира в подтекста на диалога.

Освен известните технологии за умна връзка Melinda се съчетава и с новаторската RPA (Robotic Process Automation) технология, която разрешава чатботът да бъде не просто информационно средство, а деен състезател в целия развой по завършването на обещано питане.

Така Melinda влиза в ролята на фронт-енд за RPA, като оказва помощ на потребителите да задействат автоматизиран развой. Накратко - потребителят инициира диалог с чатбот, посредством който ботът събира цялата нужна информация за осъществяване на RPA задачата. Ако потребителят дава неразбираеми отговори, чатботът има опция да попита още веднъж до изясняване и потвърждаване, преди да съобщи информацията на RPA бота. След това RPA ботът стартира да извършва процеса, подавайки информация назад на потребителя посредством интерфейса на чатбота.

За разлика от обичайните чатботове интелигентността на Melinda разрешава на банките сполучливо да внедрят способността на бота във функционалности, които нямат авансово дефинирани сюжети, като продажби, генериране на евентуални клиенти, разкриване на сметки и ръководство на транзакции. Разговорните ботове с изкуствен интелект и RPA оферират превъзходна поддръжка за бизнеса и клиентите заради способността им да учат с течение на времето.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР