Представете си, че имате 1000 лева, които трябва да вложите

...
Представете си, че имате 1000 лева, които трябва да вложите
Коментари Харесай

7 умни начина да инвестирате в кариерата си

Представете си, че имате 1000 лв., които би трябвало да вложите в професионалното си развиване. За какво бихте ги употребявали? Даваме ви няколко хрумвания, които - несъмнено - могат да се приложат и за всевъзможни други суми.

1. Събития, на които ще можете да установите контакти с сътрудници или хора от други сфери. Семинари, конференции и така нататък Присъствието на някои от тях е платено, само че си коства не толкоз поради формалната, колкото поради неофициалната информация, която ще получите.

2. Курсове, които ще подобрят уменията ви в дадена област.

3. Експертна помощ. Ако срещате усложнения с нещо в работата си, можете да потърсите експерт, който да ви изясни по какъв начин да се справите.

4. Пътуване за извличане на опит. В друга страна са основали сходен на вашия бизнес, който се развива по-добре? Отидете на място, с цел да видите по какъв начин работи.

5. Намаляване на напрежението. Колкото по-малко уплашени сте, толкоз по-продуктивни ще бъдете. Инвестирайте във ваканции, процедури за релакс, медитация или тренировки.

6. Персонално развиване. Може би имате занимание, обвързвано с кариерата ви. Или пък желаете да добиете качества в друга област, с цел да имате опцията да промените работата си. Влагането на пари в сходни неща напълно не е загуба, а инвестиция в бъдещето.

7. Качествено съоръжение. Заслужава си да си купите по-скъпа техника, в случай че това ще подкрепи развиването ви. В този ред на мисли - обновете и дрешника си. Облеклото способства доста за положителното усещане.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР