Предсрочните избори се приближиха още днес със съобщението, че утре

...
Коментари Харесай

Вечерни новини: Нова ЦИК и видеонаблюдение за изборите, три варианта за влизане в България без карантина

Предсрочните избори се приближиха още през днешния ден със известието, че на следващия ден президентът ще връчи мандат за сформиране на държавно управление на партията на Слави Трифонов. Въпреки декларираното от Румен Радев желание да даде на " ИТН " повече време за намиране на формула за ръководство, с безапелационната поръчка Трифонов, че мандатът ще бъде върнат " на секундата " въпросът за властта, както и за живота на 45-ия парламент ще се реши най-вероятно до две седмици.

На която и да е от другите четири обединения президентът да връчи третия мандат,няма да има действителен резултат за изхода от обстановката. " Демократична България " към този момент съобщи, че не има намерение да осъществя мандата, а през днешния ден от " Изправи се! Мутри вън " заявиха, че ще обмислят какво ще вършат, само че не отхвърлиха опцията да предложат план на кабинет. От Българска социалистическа партия към момента не са излезли с публична позиция, само че по този начин или другояче единствената разлика би произтекла, в случай че въпреки всичко на Народното събрание бъде препоръчан проектокабинет с управническа стратегия - ще наподобява като демонстрация на политическо геройство след двата върнати " без пердах " мандата от ГЕРБ и " ИТН ".
НАЙ-ВАЖНОТО ОТ ДЕНЯЩе има нова ЦИК и видеонаблюдение за идващите избори
На все по-вероятните предварителни парламентарни избори през юли в изборните секции ще има видеонаблюдение, а главният избирателен орган - ЦИК, ще бъде с нов състав. Това одобриха депутатите от правната комисия по време на разискването на второ четене на измененията в Изборния кодекс, което значи, че ще намерят поддръжка и в пленарната зала. Освен че наблюдаващите и покровителите ще могат да излъчват онлайн преброяването на гласовете от секционната комисия след приключването на изборния ден ще има опция за видеонаблюдение и посредством камерите в класните стаи, което да се излъчва също онлайн на уеб страницата на ЦИК.

Прието беше предлагането на " ИТН " ЦИК да се редуцира до 15 души (сега са 20) като при образуването й отпада опцията партиите, които имат евродепутати, само че не са показани в българския парламент, да оферират членове. Заради късите периоди, в които новият състав на ЦИК би трябвало да се избере, се предлага тя да се назначава от президента по предложение на парламентарно показаните партии. Прието беше отпадане на настоящия таван от 35 секции за гласоподаване в страните отвън Европейски Съюз, както и смяна, съгласно която в секциите с над 300 гласоподаватели ще се гласоподава единствено машинно.
В България ще се влиза свободно с имунизационен документ, негативен тест или документ за преболедуване
Три разновидността за влизане в България без карантина ще имат най-вероятно туристите, които желаят да почиват у нас това лято:

с имунизационен документ с негативен PCR или сертифициран антигенен тест (но България към този момент ще признава единствено 16 производителя на антигенни проби, като описът е изботвен от Европейски Съюз поради многото неточни тестове) или с документ за преболедуване през последните 6 месеца (не излиза наяве дали тази дефиниция включва резултатите единствено от тест за антитела или е необходим и позитивен PCR тест от дианостицирането)
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР