Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски предприе мини дипломатическа офанзива при

...
Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски предприе мини дипломатическа офанзива при
Коментари Харесай

Мицкоски при Орбан, моли го да помогне за евроинтеграцията на Скопие

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски предприе мини дипломатическа атака при сестринските партии в района и Европа, с цел да лобира за напредване на Република Северна Македония към европейското бъдеще, оповестяват македонските медии.

Мицкоски и заместител ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ Александър Николоски се срещнаха през днешния ден в Будапеща с унгарския министър председател Виктор Орбан и външния министър Петер Сиярто. На срещата бяха установени отличните и другарски връзки сред двете сестрински партии ВМРО-ДПМНЕ и ФИДЕС.

Мицкоски се спря на блокираната европейска интеграция " след последното несъгласие " на България и изиска поддръжка от другарска Унгария за отблокиране на пътя на страната към Европейски Съюз и за цялостна поддръжка по пътя ѝ към европейска интеграция.

" Независимо, че ВМРО-ДПМНЕ е в съпротива, считам, че би трябвало да се употребява целият капацитет, с който разполагаме, да се окаже своеборазен напън и да се придвижим по пътя към Европейски Съюз. Имаме две варианти - или да се задушим във вътрешни обвинявания за това кой популяризира подправени вести и кой - истината. Извършва се интервенция, с която се желае да се прикрие анекса към Договора, за който приказва България, а виждаме, че властта в Македония моли Бог да не се разбере. Втората алтернатива е да не чакаме, да почукаме на вратите, които можем да отворим и да желаяме поддръжка за това, което е обща стратегическа цел, а това е отблокиране на пътя към Европейски Съюз ", сподели Мицкоски в изявление за " Дойче веле ".

Предшественикът на Мицкоски на лидерския пост във ВМРО-ДПМНЕ и някогашен министър председател - Никола Груевски, се укри от правосъдно гонене в родината си, точно като потърси леговище в Унгария.

След диалозите в Будапеща Мицкоски отпътува за Любляна и среща с премиера Янез Янша, а оттова - за Хърватия, добавя уеб сайтът 360 градуса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР