Председателят на Върховния съд на Украйна Всеволод Князев, беше задържан

...
Председателят на Върховния съд на Украйна Всеволод Князев, беше задържан
Коментари Харесай

Председателят на Върховния съд на Украйна е бил задържан с подкуп

Председателят на Върховния съд на Украйна Всеволод Князев, беше арестуван с рушвет от 2 милиона и 700 хиляди $. Антикорупционните управляващи в страната са разкрили комплицирана скица за търговия с въздействие и непозволено облагодетелстване.

Председателят на Върховния съд Всеволод Князев, е арестуван сега на приемането на подкупа в размер на 2,7 милиона $. Задържано е още едно лице, чиято идентичност не се разкрива. Князев е част от разкрита от профилираните органи широкомащабна корупционна скица.

" Това, е най-голямото достижение на Специализираната антикорупционна прокуратура и Националното бюро за битка с корупцията, без пресилване. Разкритията са за най-високопоставения човек в правосъдната власт до момента ", съобщи Семен Кривонос, шеф на Националното антикорупционно бюро.

Бизнесмен е платил сумата, с цел да се промени закон в негова изгода. Тя е трябвало да бъде разпределена сред адвокатска адвокатска фирма, играела ролята на медиатор, и съдиите от Върховния съд. По разплитането на случая се работи от началото на годината.

Подробности за него бяха разкрити ден след завръщането на президента Зеленски от европейската му обиколка. Борбата с корупцията е авансово изискване, сложено от Брюксел на Киев за присъединение към Европейски Съюз, показват специалисти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР