Председателят на ЦИК Камелия Нейкова разкри какви са дефектите при

...
Председателят на ЦИК Камелия Нейкова разкри какви са дефектите при
Коментари Харесай

Председателят на ЦИК: 38 са машините, които не са сработили

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова разкри какви са дефектите при машините за гласоподаване.
" Най-често аргументите са, че не се разпознава флаш паметта в машината или че не може да бъде синхронизирана. Такива известия изписва машината, или не започва нейната работа. Има проблеми с екрана, има проблеми с четеца на смарт-картите. Всичките аргументи са от механически темперамент ", заяви Нейкова.
38 са дефектните машини, за които е получена информация в ЦИК.
Председателят на ЦИК изясни пред " Фокус ", че дефектите са обективирани в протокол, подписан от механик на Сиела Норма, както и от ръководител и секретар на СИК.
" В секциите, в които има развалени машини за гласоподаване, изборният развой продължава с гласоподаване посредством хартиени бюлетини ", разясни Нейкова. 
В чужбина вотът протича обикновено. " Имаше информация за една секция, в която бе открита щета в машина за гласоподаване, само че все още тя се отстраняваше, тъй че не бих могла да кажа, че там е прекратено машинното гласоподаване ", заяви Нейкова.
Около 12 сигнала за нарушавания на изборния развой са подадени към този миг.
Нейкова прикани гласоподавателите първо да подават своите сигнали за изборни нарушавания в Районните изборни комисии, когато нередностите засягат съответна изборна секция или са на територията на изборния регион.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР