Председателят на Стопанската камара Радосвет Радев се срещна с новоназначения

...
Председателят на Стопанската камара Радосвет Радев се срещна с новоназначения
Коментари Харесай

България и Тунис може да са партньори в земеделието и туризма

Председателят на Стопанската камара Радосвет Радев се срещна с новоназначения дипломат на България в Тунис Веселин Дянков. В срещата взе участие и Веселин Илиев – гл. шеф “Външноикономическо сътрудничество” в БСК. Тримата разискаха опциите за партньорство по повод подобряването на външноикономическите връзки сред двете страни.

“Една от главните ми задания е да промотирам българския бизнес в Тунис. И макар че задачата ни е дребна – един дипломат и един посланик, ще работим интензивно за образуване на българо-тунизийски бизнес конгрес в най-кратки срокове”, показа новоназначеният дипломат.

По данни на Българска народна банка, през 2019 година тунизийските вложения в България са в размер на 3,1 млн. евро, а българските вложения в Тунис са 0.4 млн. евро.

Двете страни имат капацитет за съдействие в секторите строителство, осведомителни технологии, селско стопанство, химична и фармацевтична индустрия, инженеринг, туризъм, търговия и други

“Тунис взе участие във всички Рамкови стратегии на Европейски Съюз. От интерес за нас са Еразъм + Мобилност за определяне на контакти сред млади бизнесмени, студенти от инженерни специалности, и COSME в този момент - Single Market, за интернационално коопериране “, показа по време на срещата Веселин Илев.

Той напомни още, че през 2013 година Стопанската камара провежда интернационалните двустранни бизнес срещи, на които са се записали в началото 8 тунизийски компании (от към 80), само че в следствие са пристигнали единствено 4 - тези, които имат шенгенски визи. Според Веселин Илиев, визовият режим продължава да е проблем за реализирането на бизнес контакти.

Очаква се новият дипломат да замине за Тунис на 28 февруари. Това е първият посланически мандат на Веселин Дянков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР