Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев инициира мерки за

...
Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев инициира мерки за
Коментари Харесай

СОС затяга контрола върху Топлофикация София, ЦГМ и Софийски имоти

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев инициира ограничения за повишение на контрола в ръководството на трите основни общински сдружения - " Топлофикация София ", " Център за градска подвижност " и " Софийски парцели " , оповестява Българска национална телевизия.

С промени в уставите се вкарва така наречен " взаимно посланичество " . Това значи, че всички документи ще се подписват както от изпълнителните им шефове, по този начин и от ръководителите на директорските бордове.

Докладите ще бъдат прегледани на първото за тази година съвещание на СОС, което ще се организира на 13 януари. Съвносители на Георгиев са Николай Стойнев, ръководител на Постоянната комисия по стопанска система, благосъстоятелност и цифрова промяна, Стефан Марков, ръководител на Постоянната комисия по финанси и бюджет и Карлос Контрера, ръководител на Постоянната комисия по превоз и градска подвижност.

Георгиев изясни, че смяната цели повишение на доверието към трите общински сдружения. По негови думи те се нуждаят от мощна социална поддръжка в осъществяване на дейностите си в полза на столичани.

Желанието ни е жителите на София да са уверени, че ние като принципал сме положили грижа, като сме повишили условията за положителното ръководство на " Топлофикация София " ЕАД, " Софийски парцели " ЕАД и ЦГМ, акцентира той.

В претекстовете си вносителите показват, че посредством взаимното посланичество ще се минимизират всички евентуални опасности пред сдруженията, присъщи на независимото посланичество. Постига се самобитна форма на " настоящ " надзор.

Вносителите акцентират, че взаимното посланичество е потвърдено добра корпоративна процедура в огромните компании в целия свят и по тази причина ще се приложи и в общински сдружения. Чрез него ръководителите взаимно се управляват, което като се изключи че защищава сдруженията от рискови и прибързани дейности, лимитира заплахата от предприемане на дейности в тяхна щета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР