Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев е провел среща

...
Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев е провел среща
Коментари Харесай

Бивш съветник на Обама на среща с шефа на СОС: В битката с корупцията трябват непрестанни усилия

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев е провел среща с Норман Айзен – началник на анти-корупционната стратегия на влиятелния Brookings Institution, юридически анализатор на CNN, създател на редици книги и консултант на Барак Обама.

 

С обява на страницата си във Facebook Георгиев отбелязва, че Айзен е водещ специалист по обществено ръководство и един от най-влиятелните престижи във образуването на американската политика съгласно сп. „ Politico “. По време на мандата си в Белия дом той е съветвал Обама по въпросите за промяна в ръководството и въвеждане на нови етични стандарти за транспарантно ръководство и предварителна защита на корупцията.

 

Председателят на СОС отбелязва, че от срещата с Норман Айзен е научил за проблемите, които са стояли пред администрацията на Обама, в това число и за предварителна защита на корупцията и спора на ползи на високо равнище, какви са главните провокации пред обществените институции за гарантиране на транспарантно ръководство.

 

„ За да имат доверие жителите в държавната администрация, институциите би трябвало да бъдат колкото се може по-открити. Да регистрират своята работа и да ползват високи стандарти за попречване на злоупотребата с обществени запаси “, написа още Георгиев като споделя за извършената среща и акцентира, че Айзен е извънредно завладяващ събеседник, правист и консултант в процедурата по импийчмънт на президента Доналд Тръмп.

 

„ Норман Айзен е бил и дипломат в Чехия и познава в елементи проблемите на Източна Европа в битката с корупцията. Убеден е, че тази борба непрестанна, съпоставя я с косенето на морава - изискват се непрестанни старания.

 

Необходими за триумфа са воля, увереност и интензивно присъединяване както от водачите, по този начин и от жителите и медиите. Това е наша обща борба в името на по-доброто бъдеще “, отбелязва още Георги Георгиев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР