Председателят на Столичния общински съвет беше на посещение в хуманитарния

...
Председателят на Столичния общински съвет беше на посещение в хуманитарния
Коментари Харесай

Георгиев: Столична община подкрепи Украйна още в първите дни

Председателят на Столичния общински съвет беше на посещаване в филантропичния център на Сдружението на украинските организации в България " Мати Украйна ", дружно посланика на Украйна в България Виталий Москаленко и изпълнителния заместник-председател на Европейската комисия, отговарящ за стопанската система в полза на хората Валдис Домбровскис, който благодари и насърчи хората, които се грижат за бежанците от войната в Украйна. Домакин на срещата бе госпожа Олена Коцева - ръководител на Сдружението.

Георги Георгиев означи, че Столичната община се е присъединила в поддръжката за Украйна още в първите дни. Организиран бе превоз, който да оказва помощ за транспорт на бежанци в България, незабавно бяха проведени места за настаняване в града. Общинският съвет реши да даде помещение за първия филантропичен център, описа Георгиев. Той добави, че в този миг хиляди софиянци са откликнали на потребността от помощ. Наред с това е признато решение за изцяло безвъзмезден градски превоз, което и през днешния ден е в действие, добави Георгиев и посочи, че са били положени доста старания за грижа за децата и тяхното консолидиране в учебно заведение. “Богатият оказва помощ с пари, бедният - с труд и нямаше по какъв начин тази вълна на съпричастност да не засилва институциите. Днес, година по-късно, оттатък политическите спекулации позицията на София е ясна - в поддръжка на храбрия украински народ, срещу войната и експанзията, която лишава живота на хиляди. Не бива да се привиква с ужаса на войната и през днешния ден повече от всеки път е значим всеки акт на противоречие и опълчване. ”, добави Георгиев. Председателят на СОС напомни, че през вчерашния ден Общинският съвет е приел с болшинство декларация, с която се отбелязва една година от войната в Украйна.

Олена Коцева, ръководител на Сдружението на украинските организации в България " Мати Украйна ", описа, че помещението, в което се намира центърът им, е предоставено безплатно от Столичната община за времето до края на войната. В момента ние плащаме единствено ток и вода, сподели тя. Тя благодари на българите, които по думите ѝ не стопират да подаряват. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР