Председателят на Софийския апелативен съд Даниела Дончева, докато е апелативен

...
Председателят на Софийския апелативен съд Даниела Дончева, докато е апелативен
Коментари Харесай

Бивол откри още един съдия с палат

Председателят на Софийския апелативен съд Даниела Дончева, до момента в който е апелативен арбитър, а след това и зам.-председател (2009-20016) в същия съд, се снабдява с къща за посетители с открит басейн финансирана от ДФЗ с 236 219 лева от европейските фондове. Къщата за посетители е записана на компания благосъстоятелност на майката и мъжа на съдийката, оповестяват сътрудниците от " Бивол " (БРРД). 

В течение на мониторинговия интервал компанията „ Далия-08 “, която е спечелила еврофинансирането, регистрира нулеви разноски за личен състав. До 2016 година, когато изтича мониторингът на плана, компанията е генерирала чисти доходи от продажби общо 98 000 лева, което значи, че бизнес проектът не е изпълнен.



Къщата е получила категоризация за туристически обект малко откакто избухна огромния скандал с къщите за тъщи през април 2019 година Заповедта на кмета на Долна баня за категоризацията е от 25.04.2019. Това е в самия кипеж на абсурда след оставката на зам.-министъра на стопанската система Александър Манолев, притежател на такава къща с минерален басейн, оголен от медията в обява от 12.04.2019. Самият кмет на Долна Баня също се е сдобил с къща за посетители с европейско финансиране.

Всичко това сочи, че къщата е била най-вече за персонално прилагане, а не за насърчаване на туризма по програмата за селските региони, каквото е предназначението на тези еврофондове. Чак откакто избухва абсурда с „ къщите за тъщи “ притежателите са се пробвали да замажат ситуацията с регистрация и категоризация, както и разноски за личен състав.

Въпреки всички данни, че къщата е менте, глоба от ДФЗ не е наложена. Има данни, че прокуратурата е отказала да образува досъдебно произвеждане за този план след всеобщата инспекция на къщите за посетители преди няколко години.

Освен терена за къщата, фамилията придобива на ниска цена и общински парцел наоколо. Двата парцела са в гр. Долна Баня – курорт с минерални бани с топла минерална вода. Проверка на медията сподели, че Дончева не е заявила увеличена повърхност на втория аграрен парцел и постройка вписана в Кадастъра. В две имуществени заявления (2008 и 2016) тя съумява да заявява погрешни данни касаещи еднакъв нотариален акт.

През юли 2016 година арбитър Даниела Дончева е определена за ръководител на Софийския апелативен съд, а от май 2022 година е втори мандат отпред на съда, като единствен претендент за поста.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР