Председателят на Селскостопанската академия инж. Мартин Банов и заместник-директорът на

...
Председателят на Селскостопанската академия инж. Мартин Банов и заместник-директорът на
Коментари Харесай

Председателят на Селскостопанската академия и зам.-директорът на Института по почвознание с обвинения

Председателят на Селскостопанската академия инж. Мартин Банов и заместник-директорът на Института по почвознание, агротехнологии и отбрана на растенията Венета Кръстева са упрекнати, че незаконосъобразно понижавали категорията на аграрни земи. Това оповестиха от прокуратурата, представени в Българска телеграфна агенция.

Според държавното обвиняване през юни предходната година те направили длъжностни закононарушения, като по този метод била набавена и имотна полза.

Длъжностните нарушавания се състоят в незаконосъобразно намаление на категорията на аграрни земи, с цел да се даде опция на трети лица да изградят слънчеви съоръжения на нея.    

Досъдебното произвеждане е формирано в края на август след инспекция от антикорупционната комисия. От там докладвали в прокуратурата, че има данни за осъществени закононарушения от общ темперамент.

По този мотив през вчерашния ден е имало редица претърсвания и изземвания в София, Сливен, Стара Загора, Бяла, Кърджали, Момчилград и Хасково, разпитани са голям брой очевидци, които възпроизвеждат обстоятелства и условия, интересуващи предмета на доказване.

Разрешенията за осъществяване на претърсвания и изземвания са дадени авансово от арбитър за над тридесет жилища, моторни транспортни средства и държавни институции, измежду които община и регионална дирекция по земеделието.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР