Председателят на Съвета на началник-щабовете на САЩ генерал Марк Мили

...
Председателят на Съвета на началник-щабовете на САЩ генерал Марк Мили
Коментари Харесай

Висш американски генерал изключи идеята за обособяване на зона забранена за полети в Украйна

Председателят на Съвета на началник-щабовете на Съединени американски щати военачалник Марк Мили  посети през днешния ден Рига. По време на визитата пред локални медии той изключи концепцията за отделяне на зона неразрешена за полети в Украйна, тъй като това би означавало интензивно присъединяване в боевете с съветските сили, съобщи Агенция Франс Прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1823
" Ако зона неразрешена за полети бъде оповестена, някои би трябвало да следи дали тя се съблюдава. Тогава би трябвало човек да отиде там и да се бори интензивно с съветските военновъздушни сили ", разясни генералът пред локални медии. " Това не е нещо, което генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, нито различен почитан политически началник от страна членка на алианса би желал да се случи ", съобщи той.

" Следователно през днешния ден аз не съм в течение на нито един проект за определяне на такава зона ", добави военачалник Мили. 

Украйна желае от няколко дни отделяне на такава зона. По-рано през днешния ден съветският президент Владимир Путин предизвести, че Русия ще счита за страна в спора всяка страна, която се пробва да наложи сходна зона над Украйна, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР