Председателят на съвета на директорите на Alphabet, милиардерът Ерик Шмид

...
Председателят на съвета на директорите на Alphabet, милиардерът Ерик Шмид
Коментари Харесай

Ерик Шмид: Китай има всички шансове да изпревари САЩ в сферата на изкуствения интелект

Председателят на съвета на шефовете на Alphabet, милиардерът Ерик Шмид смята, че американското държавно управление би трябвало да направи доста повече, с цел да резервира водачеството в региона на изкуствения разсъдък.
През месец юли тази година Китай разгласява своята национална тактика в региона на ИИ, съгласно която до 2030 година страната би трябвало да стане международен водач в тази сфера.

“Повярвайте ми, китайците са доста положителни в ИИ. Те ще употребяват тази технология както за комерсиални, по този начин и за военни цели с всички вероятни последствия” – съобщи Шмид по време на конферентна среща по ИИ и световна сигурност.

Ерик Шмид уточни, че Китай има намерение да настигне Съединени американски щати в ИИ региона през 2020 година, през 2025 да стане по-добър и през 2030 година да господства в тази област.

В Съединени американски щати с развиването на ИИ технологиите се занимават колосите Гугъл, Фейсбук, Microsoft, IBM, OpenAI, на които Китай дава отговор с Alibaba, Baidu и Tencent.

Милиардерът посочи, че ИИ към този момент играе избрана роля във въоръжените сили на Съединени американски щати. Според Шмид, едно от очевидните приложения на ИИ е наблюдението. “Грубо казано, способността на хората дълго време да следят и наблюдават нещо с неотслабващо внимание надалеч не е 100%. В същото време компютрите могат да следят и наблюдават доста дълго време, като тяхното внимание няма да отслабне, а при пораждане на промени, да предупредят хората. Това е най-простото потребление на новите технологии, само че към този момент нашите военни обичайно употребяват часови, като че ли това е най-хубавото потребление на хората“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР