Председателят на Съдийската комисия на Българския футболен съюз Виктор Кашай

...
Председателят на Съдийската комисия на Българския футболен съюз Виктор Кашай
Коментари Харесай

Виктор Кашай изуми: Съдиите в България допускат малко грешки, ние сме много критични към тях

Председателят на Съдийската комисия на Българския футболен съюз Виктор Кашай разяснява работата на родните рефери от началото на сегашния сезон. Според него множеството арбитри у нас се оправят сносно с работата си. 
 Димитър Бербатов: Съдиите са огромен проблем на българския футбол
Димитър Бербатов: Съдиите са огромен проблем на българския футбол

" Не са задоволително готови, не са образовани, не надграждат.. "

" Изиграха се към този момент 48 мача и ние сме мощно сериозни към съдиите. Всеки кръг проучваме над 100 обстановки и изпращаме сред 15-20 забавни видеоклипове. Някои са с проблематични отсъждания, само че огромна част от тях са точни. Да, има и дискусионни решения, въпреки всичко приказваме за 48 мача. Знам, че много от обстановките провокират полемики. Това са естествени неща, тъй като и в топ шампионатите може да видите сходни неща ", стартира Кашай изявлението си пред " Диема ".
 Черно море ще подаде тъжба против съдията на дуела с Лудогорец
Черно море ще подаде тъжба против съдията на дуела с Лудогорец

След аления картон на Васил Панайотов

" Смятам, че се вижда ясно нарушаването на играча на Славия против този на Локомотив София при гола на " белите ". ВАР се намеси вярно и голът е правилно анулиран. Смятам, че при обстановката с Димитър Илиев е неточност и на основния арбитър, и на асистентите, тъй като са близко и виждат обстановката. Това е пропуск и на ВАР. Има очевиден контакт по тази причина е неточност ", продължи ръководителят на Съдийската комисия на БФС.

" Важно е да уточним, че получихме указания от УЕФА, че леки арестувания или леки контакти, които не въздействат на завършека на обстановката от играча, не се отсъждат като дузпа. Тук основният съдия отстоя своето присъждане, а крайното решение е негово, по тази причина той взема решение, че контактът не задоволителен за дузпа. Решихме, че това е вярното решение след разбор. При дузпата на ЦСКА заставаме твърдо зад съдията. Той отсъди и без намесата на ВАР, тъй че поздравления за него. Решението беше вярно ", добави Кашай.
 Съдията, съдията... на Разград звездата!
Съдията, съдията... на Разград звездата!

Илиян Илиев е изцяло прав

" Арбитрите постоянно са под лупа, обикновено е, постоянно са и подложени на критика ужасно доста. Сблъскваме с това всеки ден. Не се фокусираме доста върху рецензиите, които получаваме, тъй като е обикновено. Гледаме по какъв начин да повишим нашата система и показване. Всеки знае, че съдиите са под прицел. Имаме и своите вътрешни рецензии. Повярвайте ми, доста сме сериозни към всяко неверно присъждане. Когато някой допусне пропуск, ще бъде осъден. Естествено, че няма да излезе в мрежите по какъв начин ние действаме. Това е една европейска процедура, няма да публикуваме сумите, които удържаме от съдиите ", разяснява експертът.
 Славия с остра декларация: Реферско безсрамие и безочливост! Разгониха ни семейството...
Славия с остра декларация: Реферско безсрамие и безочливост! Разгониха ни семейството...

" Столичното дерби сред Славия и Локомотив бе решен от ВАР бусчето пред стадиона "

" Ситуацията за засада при гола на Берое против Септември е доста забавна. Не можем да кажем, че двамата играчи на софийския тим отиграват под цялостен надзор обстановката. Тук атакуващият футболист в зелено е в нередовна позиция и извлича преимущество. ВАР се намесва доста вярно тук. При обстановката с ръката на Виктор Генев против Черно море се вижда, че няма дузпа, защото ръката е прибрана и няма огромно разстояние. ВАР се намесва вярно и поддържаме това решение на 100 % ", сподели Кашай.

" Всичко се прослушва, знаем какво реферите приказват посред им. Ако създадат значима неточност, подлежат на наказване. Това важи и за страничните арбитри. Да, няма да публикуваме имената, тъй като се опитваме да пазиме и имиджа, който градят. Винаги има съдии, които ще се оправят по-добре от други, само че тук приказваме за последните 6 кръга, нали? Доволен съм от представянето на Железов в пловдивското дерби. Ръководи добре мача, никой не приказва за съдията след мача, което е показателно. Доволен съм и от Гидженов, Чинков, както и от Станислав Тодоров, който е доста умел арбитър ", добави ръководителят на Съдийската комисия на БФС.
 Капланович: Съдията беше малко чудноват, Матей е нашият капитан и той самичък реши да бие дузпата
Капланович: Съдията беше малко чудноват, Матей е нашият капитан и той самичък реши да бие дузпата

" Днес просто нямахме шанс и гледаме към идващия мач "

" Но медиите не са доста заинтригувани от позитивното показване на съдиите. Георги Кабаков има доста добра известност в Европа и виждате това с неговите назначения седмица след седмица в Лига Европа, където управлява значими мачове и на огромни тимове. Ще управлява и мач на Италия, тъй че се употребява с огромно доверие на УЕФА. Догодина имаме и Евро 2024, което е страховит късмет за Георги да се класира. Ако работи добре, ние ще създадем нужното, с цел да представим добре България ", приключи Кашай.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР