Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна с Н.

...
Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна с Н.
Коментари Харесай

Румен Петков се срещна с Н. Пр. Елеонора Митрофанова

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков се срещна с Н. Пр. Елеонора Митрофанова. Във фокуса на диалозите бяха връзките сред България и Русия, като Петков означи нуждата от тяхното нормализиране, както и от гаранции за пълноценната работа на дипломатическите задачи на двете страни. „ Отчитаме, че в България има огромна съветска диаспора и е належащо да се подхващат всички ограничения, с цел да могат да бъдат поддържани документите на съветските жители в цялостна безупречност, съгласно нашето и съветското законодателство ", уточни Румен Петков.

Председателят на АБВ още веднъж акцентира кардиналната позиция на партията по нуждата от възобновяване на нашата консулска работа в Екатеринбург и опцията за обикновено действие на генералните съветски консулства във Варна и Русе, както и на посолството в София. По най-бързия метод би трябвало да бъде попълнена задачата на България в Русия предвид на гарантиране на, въпреки и ограничавания, туристопоток, както и гарантиране на сигурността на българската диаспора в Русия.

Петков подчертава и върху неотложността от започване на диалози с „ Газпром износ ", които да разрешат гаранции за осъществяване на контракта сред двете страни и стъпки, които да защитят, както интереса на съветската енергетична компания, по този начин и българския интерес. Т. е., да се подсигурява, че „ Газпром износ " няма да подхваща наказания за неполучени от „ Булгаргаз " размери.

По време на диалога Румен Петков изрази отвращение от несъответстващото държание на някои от европейските водачи и претенциите България да не употребява съветски газ с аргумента, че по този начин финансираме интервенцията в Украйна. В същия миг обаче Украйна всеки ден транспортира 40 милиона куб. м. газ от Русия за Европа и против това получава 1 милиарда евро. Такъв вид двойни стандарти разрушават доверието към Европа да отстоява истината и да се бори за личния си интерес, означи Петков и дефинира като безочливост апелите на украинските президент и дипломат да не купуваме съветски газ, когато в този миг Украйна транзитира синьо гориво.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР