Председателят на ПП АБВ Румен Петков изрази надежда пред медиите,

...
Председателят на ПП АБВ Румен Петков изрази надежда пред медиите,
Коментари Харесай

Румен Петков изрази надежда, че резултатът от американската визита няма да е договореност за закупуване на ядрено гориво от „Уестингхаус“, без да е извървяна тръжната процедура

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков изрази вяра пред медиите, че резултатът от американската аудиенция на вицепремиера Василев, шефовете на „ Булгаргаз “ и на „ Булгартрансгаз “ и на „ Козлодуй “ няма да е договореност за закупуване на нуклеарно гориво от „ Уестингхаус “, без да е извървяна тръжната процедура с трите гаранции – за сигурността на реактора, най-ниска цена и висока успеваемост.

„ Много се надявам да не дойдат от там с контракт за 500 млн. куб. м. газ и настояваме да стартират незабавни договаряния с „ Газпромекспорт “, с цел да подпишем ново стратегическо съглашение. Имаме безпокойствие, че държавното управление ще попречва тези договаряния, с което ще ни обезпечи „ диверсификация “ на доставката на газ на извънредно висока цена, която няма да може да бъде понесена от стопанската система и от бита “.

Петков напомни, че на 1 април изтича мораториумът върху цената на тока. Той акцентира, че неналичието на визия за бъдещето от страна на държавното управление ще докара до тежък удар върху стопанската система и ще докара до серия банкрути в доста предприятия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР