Председателят на ПП АБВ Румен Петков е на визита в

...
Председателят на ПП АБВ Румен Петков е на визита в
Коментари Харесай

Румен Петков е в Либия, където се срещна с либийския министър на труда Ал-Мехди Ал-Амен


Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков е на аудиенция в Либия, където бе на публична среща с либийския министър на труда Ал Мехди ал Амен, оповестиха от пресцентъра на партията.

Петков сложи пред министъра въпроса за актуализиране на междудържавните документи и създаване на качествено нова конвенция за обществена сигурност сред Република България и страната Либия, която да подсигурява отбраната, правата и труда на няколко десетки хиляди български жители, работили в областта на опазването на здравето, строителството и образованието в Либия.

В рамките на срещата с министър Ал Мехди ал Амен Румен Петков цитира готовността на българските висши образователни заведения да образоват либийски студенти. Председателят на Политическа партия АБВ акцентира, че сред двете страни съществуват дългогодишни обичаи в тази посока. Той напомни, че повече от четири хиляди либийски жители са приключили висшето си обучение в нашата страна и уточни капацитета на българските образователни заведения в този смисъл.

Либийският министър на труда Ал Мехди ал Амен потърси подпомагане от Румен Петков за образование, подготовка и преподготовка на администрацията. От своя страна Петков пое ангажимент да спомага за среща сред Ал-Амен и представители на българските висши образователни заведения, както и да бъдат показани пред кандидат-студентите и докторантите в Либия стратегиите за образование в областта на опазването на здравето, строителството, администрацията, селското стопанство и хранителната индустрия.

Ал Мехди ал Амен изрази цялостно схващане на настояването от страна на ръководителя на Политическа партия АБВ за отбрана на трудовите права, гарантиране на обществената отбрана и обезпечаване на компенсациите за положен труд на хората, които са работили в Либия. Министърът изрази убеденост, че ще се откри решение в тази посока, което да подсигурява престижа на страната Либия и да се основат предпоставки за връщане на българските експерти там. Той изрази извънреден почит и респект към българските служащи в здравната система, към строителите от "Техноекспортстрой ", към експертите, които се занимават с изследване и рандеман на петрол и газ. Министър Ал Мехди ал Амен изрази убеденост, че с една такава стъпка българските експерти ще бъдат уверени в сигурността, която ще получат в Либия.

Румен Петков изрази почит от стъпката на либийската страна отпреди няколко месеца да подсигурява 10 000 $ заем на всеки либийски жител, навършил 18-годишна възраст.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР