Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов посети гр. Елена,

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов посети гр. Елена,
Коментари Харесай

Цветанов разгледа различни проекти с държавно финансиране в гр. Елена

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов посети гр. Елена, където прегледа няколко плана, които са осъществени с помощта на държавно финансиране, оповестиха от пресцентъра на партията.

Заедно с Цветанов в Елена бяха и кметът на Велико Търново Даниел Панов, общинският координатор на ГЕРБ – Елена Валентин Гуцов, кметът на общината Дилян Млъзев, ръководителят на локалния парламент Стоян Златев, зам.-кметът Йордан Димитров и общинските съветници Йордан Йорданов и Стефан Минчев.

Председателят на ПГ на ГЕРБ отиде в квартал „ Север”, в който три от жилищните блокове са санирани по Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания. Техните притежатели споделиха, че след санирането сметките им за отопление са намалели с 50% и показаха признателност към държавното управление за тази потребна стратегия, която усъвършенства средата за живеене, а постройките получават привлекателен образ и се усилва техният експлоатационен период. Обитателите на още два жилищни блока в квартала чакат продължението на Програмата и към този момент са записали Сдружения на притежателите, с чиито представители Цветанов беседва. Те приканиха държавното управление да продължи Програмата, защото по думите им тя доближава и до хора с по-ниски финансови благоприятни условия.

В града Цветан Цветанов прегледа също ул. „ Пробуда”, която се ремонтира с 200 000 лв., отпуснати с разпореждане на Министерски съвет. Преди да се постави новият асфалт на улицата се сменя напълно подземната връзка, с цел да няма следващи интервенции върху новата настилка. След ремонта улицата ще стане двупосочна, ще има тротоар и при положителни метеорологични условия работата по обекта ще бъде завършена в най-кратки периоди.

Председателят на ПГ на ГЕРБ прегледа и постройката на учебно заведение „ Иван Момчилов”, чиито отоплителни котли преди време бяха са сменени още веднъж с финансиране от държавното управление. За промяната на отоплителната апаратура на образователното заведение, Цветанов пое ангажимент при едно от предходните си визити в Елена. Сега държавното управление отпусна 1,8 милиона лв. за енергийна успеваемост. Ремонтните действия започнаха от физкултурния салон и ще завършат до идната образователна година.

В балканското градче Цветанов посети Общинския туристически информативен център - четвъртият в страната, лицензиран съгласно наредбите на Закона за туризма. Цветанов беседва със чиновниците в звеното за позитивните трендове в развиването на туризма, които се следят в Елена. Над 178 са категоризираните места за настаняване на територията на общината, осведомиха от екипа на туристическия център, а единственият почивен ден на локалните музеи е 1 януари.

В Елена Цветан Цветанов прегледа и ремонтираната със средства по Програмата за развиване на селските региони черква „ Рождество Богородично”. Старият храм в града също се реставрира, с помощта на финансирането по тази стратегия.

По време на своето посещаване в гр. Елена Цветанов беседва с млад бизнесмен, единственият за момента формален производител на Еленски бут – обичаен деликатес, който е емблематичен за възрожденското градче.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР