Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС в НС Десислава Атанасова заяви

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС в НС Десислава Атанасова заяви
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Вчерашният ден ще бъде помнен, защото думите на благодарност бяха искрени

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС в Народно събрание Десислава Атанасова съобщи в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия, че " вчерашният ден ще бъде помнен, тъй като думите на признателност бяха откровени ".

" Да, България застана на светлата страна на историята. Имаше дни, в които инициирахме покана към президентът Зеленски, само че Народно събрание не одобри. Вчерашните диалози бяха ориентирани в посока, че на Украйна ѝ е нужна помощ и поддръжка. Украйна би трябвало да е постоянна, да е в Европейски Съюз и НАТО, тъй като това значи сигурност и непоклатимост на целия район. Ние, които изповядваме едни и същи полезности би трябвало да я поддържаме ", сподели депутатката.

Всички ние от ГЕРБ-СДС, Политическа партия, Демократична България и Движение за права и свободи сме уверени, че тези решения са верни, въпреки и не навременни, те ясно демонстрират евроатлантическия ни път, акцентира тя.

„ Ние постоянно приказваме ясно, изрично и на всеослушание. Когато даваме своята поддръжка, тя е с ясна отговорност. Законът за държавния бюджет има редица тематики, по които имаме рецензии, както и изземването на средства от БЕХ и във връзка с средствата в Министерство на вътрешните работи. Ние поддържаме справедливите претенции на чиновниците за нараствания на заплатите. Ще настояваме да се усили бюджетът за просвета, както и средствата за Национален осигурителен институт. Има орязани средства на религиозните институции. Ще настояваме да се осъществя управническата стратегия на ГЕРБ, сподели Атанасова във връзка рецензиите към сътрудниците им от ПП-ДБ.

„ Г-н Димитър Радев в последния си мандата като гуверньор на Българска народна банка работи доста старателно, с цел да сме част от ЕРМ 2. За неговите професионални качества няма потребност да увещавам сътрудниците и аудиторията. Той би трябвало да получи поддръжка за втори мандат. По останалите регулатори, мандатите на шефовете са изтекли. Най-бързо трябваше да се вземат решения за шефове на НЗОК и Българска народна банка “, посочи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС в Народно събрание.

„ Ние изрично считаме, че тематиката с въвеждане на еврото в България не може да бъде отдалечена през 2043 година Въпросът касае интернационален контракт. Нашето гласоподаване беше изцяло осъзнато и аргументирано “, акцентира Десислава Атанасова.

„ Бойко Борисов е без имунитет повече от 12 година Тук въпросът влиза в политиката и излиза от правосъдната система. Това беше политическа дъвка, употребена от нашите политически съперници. Имунитетът ще бъде свален и не виждам за какво да продължаваме да разясняваме тази тематика. Ние ще продължим да сме градивна съпротива “, сподели още Атанасова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР