Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан
Коментари Харесай

Цветан Цветанов се срещна с председателя на Холандската християндемократическа партия Сибранд Бума

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов организира работна среща в Народното събрание на Холандия със Сибранд Бума - ръководител на Холандската християндемократическа партия, вторият по величина съдружен сътрудник в държавното управление на министър-председателя от демократичната партия Марк Рюте и част от фамилията на Европейската национална партия, предадоха от пресцентъра на ГЕРБ.

Двамата разискаха политическата обстановка в Европа и взаимно се осведомиха за протичащото се в България и Холандия. Бума и Цветанов разискаха процеса по присъединение на България към Шенген и се сплотиха към мнението, че е належащо тематиката да получи повече политическо внимание. С оглед усилване на парламентарното съдействие сред двете страни, Цветан Цветанов и Сибранд Бума разискаха опцията за посещаване в България на делегация от членове
на холандския парламент, които са дейни по тематиката сигурност и защита на външната граница.

По време на диалога Бума поздрави ръководителя на ПГ на ГЕРБ за избирането му за представител в Управителния съвет на Европол на Съвместната група за парламентарен надзор над активността на Агенцията. Той означи, че работата на Европол е основна в подпомагането на националните правоприлагащи управляващи и по тази причина позицията на Цветанов е изключително значима и еволюционна за развиването на Агенцията. Цветан Цветанов и Сибранд Бума разискаха идните европейски избори следващата година и конгреса на ЕНП в Хелзинки през ноември тази година. Двамата се сплотиха в поддръжката си за кандидатурата на Манфред Вебер за водещ претендент на ЕНП за ръководител на Европейската комисия. ГЕРБ и Холандските християндемократи към този момент са изпратили писма в поддръжка на Вебер до ръководителя на ЕНП Жозеф Дол.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР