Председателят на ПГ на Демократична България“ Христо Иванов допусна, че

...
Председателят на ПГ на Демократична България“ Христо Иванов допусна, че
Коментари Харесай

Христо Иванов: Като се нацупим, какъв проблем на държавата решаваме

Председателят на ПГ на „ Демократична България “ Христо Иванов позволи, че към момента е допустимо да се сформира държавно управление . Това сподели той пред.

" Имаме две задания - съставянето на държавно управление и решение на казуса с КЕВР, които изискват повече време. Това е рационалният метод , в случай че някой желае да носи отговорност за страната, не просто да мисли за личното си его ", разяснява Иванов.

" Мислейки от позиция на рационалността, на прагматичността, на това, което е в полза на страната , не мога да схвана какво пречи да се сформира държавно управление. Просто би трябвало да седнем да обсъдим най-различни разновидности ", сподели още Христо Иванов.

" Някои парламентарни групи имат политическа функционална неграмотност - не могат да схванат по кое време става дума за мое мнение, по кое време става дума за подготовка на взаимни позиционирания сред политическите сили . Да кажеш, че поради това страната би трябвало да бъде хвърлена в избори, е висша степен или на тежка некомпетентност, или на взаимозависимост от проекта на ГЕРБ и Движение за права и свободи да желаят да потвърдят, че без тях страната не може да се ръководи. Само на този декор тези две партии могат да наподобяват допустими и да се върнат във властта, с цел да я употребяват по корупционен метод ", добави той.

" Хора, ние би трябвало да управляваме тази страна. Тя е изправена пред една от най-тежките рецесии. На този декор някой се бил обидил. Кого обслужва това? ГЕРБ и Движение за права и свободи... Парламентарната група на Има Такъв Народ би трябвало да си отговори на един елементарен въпрос. Какво тъкмо ще се случи от това, че са се нацупили и фръцнали? Колкото и да си мислиш, че българските гласоподаватели са глупави, че за четвърти път няма да виждат какво се случва, това е парадокс. Същите гении на тактиката са взели решение, че като се обидят и провокират избори, хората ще кажат " добре " за това да похарчим следващите милиони за избори ", уточни Христо Иванов.

Той акцентира, че няма разминаване сред казаното на срещата, от която изтече запис, и общественото държание на партията.

" Не можем да хвърлим страната в безпорядък с едни предварителни избори. В този интервал би трябвало да осигурим енергийния баланс на страната. Вместо това - ще отидем на избори. Вместо да се погрижим за нашата сигурност, за идващия бюджет, ние ще отидем на избори. Има задания, които би трябвало да се вземат решение в този момент. Вместо това ще отидем в акция, в която ще се четкаме за следващите глупости и ще пропуснем този значим интервал ", добави Иванов.

Той уточни, че  третият мандат се възприема като спешен, тъй като идва на фона на другите два провалени мандата и задачата на партията, която носи третия мандат, има посредническа роля за сглобяване в политическа рецесия на някакъв вид и това изисква повече време.

" От позиция на рационалността и на прагматичността , на това, което е в полза на страната, не виждам какво пречи да се сформира държавно управление. Хората не желаят да ги занимаваме със себе си. Това не е ефирен риалити формат. Ние би трябвало да произведем решение. Като се нацупим, какъв проблем на страната решаваме ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР