Председателят на Пациентски организации „Заедно с теб“ Пенка Георгиева също

...
Председателят на Пациентски организации „Заедно с теб“ Пенка Георгиева също
Коментари Харесай

Балтов е заплашвал медици от Пирогов с уволнение, ако не протестират в негова защита

Председателят на Пациентски организации „ Заедно с теб “ Пенка Георгиева също е заплашвана персонално от някогашния началник на „ Пирогов “, твърди тя в позиция, публикувана до медиите
Проф. Балтов в заплашвал медици от „ Пирогов “ с уволнения. Заплахи са били отправени и към ръководителя на Пациентски организации „ Заедно с теб “ Пенка Георгиева, излиза наяве от обява в профилирания уебсайт.

„ До нас доближиха сигнали за напън върху медици и закани от уволнения, в случай че не стачкуват в отбрана на някогашния шеф. Обръщаме се към проф. Балтов (който заплашва персонално и мен) да си напомни, че шеф не е специалност, това е краткотраен пост и да спре да разрушава доверието сред пациенти и лекари. Пациентски организации „ Заедно с теб “ изричаме безкрайна признателност на редовите лекари-герои и други медици от цялата страна, които всекидневно избавят живота ни “ показва ръководителят на неправителствената организация.

Ето я и цялата позиция на Пациентски организации “Заедно с теб “:

Пациентски организации „ Заедно с теб “ не поддържаме митингите на медици от УМБАЛСМ „ Пирогов “ поради отстраняването на изпълнителния шеф, проф. Асен Балтов.
Считаме, че когато има документирани нарушавания за над 1 милион лв. след направена инспекция от НЗОК, е естествено изпълнителният шеф на болничното заведение да бъде заменен.
От протоколите от инспекцията, които Министерство на здравеопазването изпрати, е видно, че нарушаванията са потвърдени и водят до нарушение правата ни като пациенти, заплашват здравето ни и допускат и други нарушавания.
Уважаеми, протестиращи медици, злоупотребите са с нашите и ваши налози, на пациенти са изписвани антибиотици и те не са им прилагани, документирани са фалшификации на клинични пътеки, пациенти са принуждавани да заплащат проучвания, което е нелегално, изнесена е информация за фиктивни пациенти.
Призоваваме Ви да запазите достойство, да спазвате законите, да не напускате работните си места, изоставяйки пациенти, които тъкмо по същото време се нуждаят от Вас.
Защитата по този метод на един шеф, който е разрешил нарушавания за над 1 милион лв. уронва престижа на неповторимата и най-голяма незабавна болница в България.
До нас доближиха сигнали за напън върху медици и закани от уволнения, в случай че не стачкуват в отбрана на някогашния шеф.
Обръщаме се към проф. Балтов (който заплашва персонално и мен) да си напомни, че шеф не е специалност, това е краткотраен пост и да спре да разрушава доверието сред пациенти и лекари.
Пациентски организации „ Заедно с теб “ изричаме безкрайна признателност на редовите лекари-герои и други медици от цялата страна, които всекидневно избавят живота ни. “
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР