Председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев, зам.-председателят

...
Председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев, зам.-председателят
Коментари Харесай

Ръководството на партия МИР се срещна с посланика на Казахстан в България

Председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев, зам.-председателят на партията Емил Димитров-син и члена на НИС Пламен Стоянов се срещнаха през днешния ден с посланикът на Република Казахстан в България господин Темиртай Избастин. По време на срещата са разисквани икономическото, културното и научното съдействие сред Република България и Република Казахстан.

" Република Казахстан е стратегически сътрудник на България, защото ние сме тяхната естествена врата към Европа, а те нашата врата към Азия, а общата ни цел е Евразия. Българските артикули, услуги и ноу-хау би трябвало стабилно да влязат на казахстанския пазар, а от там и в цяла Азия. Двете страни имат опция и капацитет за развиване на връзките в областта на бизнеса, новите технологии, строителството, хранително-вкусовата индустрия и туризма. Една от главните цели би трябвало да бъде да се основат взаимни индустриални предприятия както на територията на България, по този начин и на територията на Казахстан. България и Казахстан като се изключи че имат обща история, имат и общо бъдеще, тъй като Азия е район с извънредно значимо значение за финансовата и икономическата сфера, геополитиката, мира и битката с климатичните промени ", съобщи водачът на партия МИР Симеон Славчев.
-->
Зам.-председателят на партия МИР Емил Димитров-син подари на посланика на Казахстан диск с песните на татко му и сподели, че един от главните цели на партия МИР е воденето на културна дипломация. От своя страна Негово Превъзходителство господин Темиртай Избастин подари на представителите на управлението на партия МИР книги с историята на Казахстан и столицата и Астана и изрази мнение, че една от обичаните ми песни на Емил Димитров е „ Ако си дал “.

„ България и Казахстан имат естествени дадености, които дават доста добра опция за двустранното развиване на туризма. За да се случи това е належащо да има пряк самолетен полет сред двете страни и партия МИР ще предложи на българското Министерство на транспортна и известията да предприеме дейности в тази посока, което ще способства за забележителното увеличение на туристическия поток и то в двете посоки “, съобщи зам.-председателят на партия МИР Емил Димитров-син.

Посланикът на Република Казахстан в България господин Темиртай Избастин срещна управлението на партия МИР с желанието на огромна част от казахстанските градове да се побратимят с български градове. Той напомни, че единствено преди няколко дни по време на Деня на Независимостта на България в Бургас е подписан Меморандум за побратимяване сред Бургас и казахстанският град Павлодар.

Бившият общоприет консул на Република България в град Новосибирск, Руска Федерация Пламен Стоянов изрази мнение, че практиката е потвърдила, че посредством побратимяването на градовете интензивно и двустранно стартират да се развиват културата, туризмът, спортът.

Представителите на управлението на партия МИР и посланика на Република Казахстан в България господин Темиртай Избастин показаха вяра, че дипломатически връзки сред двете страни ще не престават да се развиват все по този начин добре и още повече ще се задълбочи взаимното съдействие във всички сфери.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР