Председателят на партия “Български възход заяви, че политическият диалог в

...
Председателят на партия “Български възход заяви, че политическият диалог в
Коментари Харесай

Стефан Янев: проф. Габровски - „да“, правителство - „не“

Председателят на партия “Български напредък ” съобщи, че политическият разговор в Народното събрание не дава отговори на главния въпрос - “Как се излиза от политическата рецесия ”. Той насочи рецензия към всички партии, че политическият дневен ред се управлява от тесни партийни ползи, а не от политически виновни обосновки.

Стефан Янев поздрави ГЕРБ-СДС за номинацията на проф. Габровски. Той откри жест към отвореното гражданско общество в тази кандидатура, само че акцентира, че дейностите на кабинета би трябвало да бъде учредени на ясни правила и правила. Бившият длъжностен министър уточни, че едно от най-важните неща е яснотата кой носи политическата отговорност в сходен кабинет. Поради тази причина водачът на партия “Български напредък ” разгласи, че персонално ще поддържа проф. Габровски, само че посочи, че от партията не биха могли да гласоподават позитивно по този начин препоръчаната конструкция и състав на кабинет.

Янев обоснова решението на партийната група да не поддържат състава на кабинета заради “липса на политическо съглашение ” и “липса на изясненост кой носи политическата отговорност за поддръжката на този кабинет и неговите бъдещи решения ”. В умозаключение той уточни, че възможни предварителни избори не трябва да плашат никого.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР