Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов увери, че

...
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов увери, че
Коментари Харесай

Цветанов: Комисията за изтребителите не е атака срещу президента

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов увери, че основаването на комисията, която да ревизира избора на изтребителите " Грипен " и присъединяване на президента, не е офанзива против Румен Радев. В предаването на БНР " Неделя 150 " обаче той посочи, че имало смяна на позицията на Радев до 2013 година, когато като боен защитавал избора на Ф16 и по-късно, когато почнал да приказва за " Грипен ".

" Притесненията, че това (създаването на парламентарната комисия - бел.ред.) е офанзива към президента са безпочвени ", сподели зам.-председателят на ГЕРБ, който преди дни съобщи, че решението на служебното държавно управление било взето " под политическата роля на президента Радев ". Днес Цветанов увери, че ръководещите нямали никакъв интерес да се нападна която и да била българска институция. Той добави, че има две европейски страни, които с и членки на НАТО, които употребяват шведските изтребители. " И в двата случая постоянно е имало подозрения за корупция. Ф16 са на въоръжение допълнително страни – 11 от тях са членки на НАТО, и на никое място не е имало някакви кавги или подозрения за корупция ", съобщи Цветанов.

" Ако погледнем действително, експертизата, която президентът е давал в качеството му на специалист, той напълно се е придържал и е убеждавал управлението на Министерството на защитата за Ф16. От 2014 година, в случай че наблюдавате деликатно всяко изявление, което е давал, тогава ще видите по какъв начин завива внезапно в друга посока и стартира да дава за образец " Грипен ", добави той.

Цветанов разяснява и отнемането на НДК от министъра за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова, откакто тя уволни шефа на Двореца Мирослав Боршош, а след ден министър председателят го назначи назад

Той уточни, че резултатите от одита в НДК по поръчка на Павлова са й дали съображение да в профил Боршош. Според Цветанов обаче нямало безусловно никакъв проблем в последвалото му връщане. От думите му се разбра, че е преценено, че с прекосяването на НДК към Министерството на културата " ще могат тези административни нередности да бъдат отстранени ".

" С господин Борисов си приказваме непрестанно. (...) Комуникацията е извънредно добра, тя е добра сред министър-председателя и всички министри в Министерския съвет ", увери Цветанов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР