Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова обяви на

...
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова обяви на
Коментари Харесай

Десислава Атанасова праща сигнал в МВР за „редица нарушения“ при обществена поръчка в Русе

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова разгласи на брифинг в Народното събрание, че ще изпрати на Министерството на вътрешните работи (МВР) и на премиера Кирил Петков сигнал за неправда при провеждането на социална поръчка за построяването на анаеробна апаратура за боклуци в Русе.

Поръчката е на стойност над 23 милиона лв. по Оперативна стратегия „ Околна среда “ (ОПОС), сподели тя. Депутатката изясни, че сигналът е постъпил в пощенската й кутия от неизвестен адресант, а документите съдържат данни за „ редица нарушавания “.

По думите на Атанасова сигналът е изпратен и до депутати от „ Продължаваме Промяната “, „ ИТН “ и Движение за права и свободи. Тя изрази очакване въпросните парламентарни групи също да сезират институциите.

Атанасова изясни, че в сигнала е посочено, че съветник е уведомил кмета и зам.-кметовете на общината, че всички компании, които са взели участие в тази социална поръчка, не дават отговор на авансово оповестените условия. „ Въпреки това те са позволени до класиране и евентуално техните ценови предложения освен са отворени, само че скоро ще бъде определен реализатор по тази социална поръчка “, съобщи още ръководителят на ПГ ГЕРБ-СДС.

Аз нямам опция да ревизира нито поръчката, нито достоверността на сигнала, само че ме обезпокоява фактът, че средства, които са извоювани по ОПОС, може да бъдат опорочени, разяснява Атанасова. Тя посочи, че е решила да сезира точно Министерство на вътрешните работи, тъй като министерството се е декларирало като „големия герой с корупцията“. Премиерът Кирил Петков, по думите на Атанасова, е „националният координатор за битка с корупцията“.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР