Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски ще предложи

...
Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски ще предложи
Коментари Харесай

Пеевски настоява парламентарна комисия да нищи дейността на Нотариуса

Председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски ще предложи основаване на краткотрайна парламентарна комисия, която да ревизира обстоятелствата и събитията, свързани с активността на групата към Мартин Божанов – Нотариуса. Това се показва в позиция, разпространенаот пресцентъра на придвижването, като се прецизира, че предлагането идва в отговор напризива на гражданската организация „ Антикорупционен фонд “ за основаване на такава комисия.

Мартин Божанов, по-известен като Нотариуса,бе показно убитв затворен комплекс в Горна баня предходната седмица.

По-рано през днешния ден журналистът Николай Стайков съобщи по Нова тв, че в понеделник от " Антикорупционен фонд " са изпратилиписмо до Народното събрание, до ръководителя му и парламентарните групис предложение за формиране на комисия, която да проверява къде се е провалила системата в тази ситуация с Нотариуса. Преди дни арбитър Владислава Цариградска описа пред бТВ за това по какъв начин Божанов е работил и притискал магистрати, а Николай Стайков уточни, че е държал затворен клуб за магистрати.

" Правовата страна значи страна с справедлива и самостоятелна правосъдна система. Недопустимо е правораздаването да се случва по клубове и на мрачно ",сецитираДеян Пеевски в известието, разпространеноот Движение за права и свободи. В позициятасе показва, че това не е първият случай, в който се разкрива нерегламентирано въздействие в правосъдната система, само че се акцентира, че би трябвало да бъде последният.

" Обществото би трябвало да знае какво се е случвало и нашата отговорност като народни представители е да осветим неприятните практики и да създадем по този начин, че да бъдат невъзможни отсега нататък ", приканва той.

Делян Пеевски напомня, че Народното събрание е претрупан от Конституцията и хората с най-голяма отговорност за укрепването на правовата демократична страна.

„ Със единодушието за промени в Конституцията и сформирането на евроатлантическото конституционно болшинство, ние започнахме реформирането на правосъдната система, което би трябвало да довършим, с цел да възстановим държавността и справедливостта в името на хората “, се споделя още в позицията.

В Софийската градска прокуратура има едно следствие за активността на Божанов, сподели след убийството заместител градският прокурор Иво Илиев. Разследването е за имотни измами, пране на пари и за изнудване на съдии по цивилен каузи, по които той е имал интерес. Разследването е било на крайна фаза и е предстояло покачване на обвиняване, сподели тогава Илиев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР