Председателят на парламентарната анкетна комисия по ревизия на предишното управление

...
Председателят на парламентарната анкетна комисия по ревизия на предишното управление
Коментари Харесай

Мая Манолова и още четирима депутати посетиха управлението на Булгартрансгаз

Председателят на парламентарната анкетна комисия по проверка на предходното ръководство Мая Манолова и още четирима от членовете на комисията посетиха ръководството на "Булгартрансгаз ", с цел да ревизират дали ще получат в период и в електронен вид изисканите документи по осъществяването на плана "Турски поток ".

След среща с изпълнителния шеф на сдружението Владимир Малинов и принципала - министъра на енергетиката в оставка Теменужка Петкова, стана ясно, че срокът - до понеделник, може и да не бъде спазен, а Манолова и заместник-председателят на комисията - Георги Георгиев от партия "Има подобен народ ", показаха отвращение:

"Няма да ги получим в период, доколкото разбрах ", уточни Манолова.

"Не единствено, че няма да ги получим в период, само че разбрахме, че така наречен "чувствителна информация ", представляваща изказване за комерсиална загадка, няма да ни бъде предоставена и има огромен възможност да не ни бъде предоставена ", означи Георги Георгиев.

Министър Петкова назова визитата и излъчването му наживо във фейсбук страницата на Манолова "фарс " и упрекна депутатите, че се пробват да притискат чиновниците на сдружението:

"Този "фарс ", който се опитахте да извършите тук, просто би трябвало да спре. Дръжте се обикновено и колегиално. Какво желаете в този момент - от позиция на силата да натискат сдружението да ви даде някакви документи в понеделник до 800 хиляди страници. Вие не се държите като народни представители, а се държите както някакъв проверяващ орган ".

Проектът "Турски поток " и активността на "Булгартрансгаз " са измежду 9-те предпочитани области, които Комисията по проверка ще ревизира по сигнали за нарушавания.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР