Председателят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски призова правителството на Северна

...
Председателят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски призова правителството на Северна
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ твърдо против френското предложение, иска предсрочни избори


Председателят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски прикани държавното управление на Северна Македония да откаже предлагането на френското председателство на Европейския съюз за решение на казуса сред България и Република Северна Македония. Мицкоски приказва на протест с искане за предварителни избори в страната му.

Той съобщи, че това, което доскоро е било проблем за Република Северна Македония със София, в този момент става проблем на страната с Брюксел.

Близо 90 хиляди души излязоха срещу държавното управление на Северна Македония и скандираха, че желаят предварителни избори.

Мицкоски акцентира, в своята тирада: "Докато съм ръководител на ВМРО-ДПМНЕ, конституцията няма да бъде изменена, с цел да влязат българските претенции в нея ".

Той се обърна към българите: " Вместо да ни подкрепяте, вие ни спирате! Това ли са добросъседки връзки?! Докато съм ръководител, няма да се смени Конституцията, с цел да включи българските претенции! ".

Мицкоски предизвести, че в случай че не бъде реализирано съглашение с ръководещите за предварителни избори, партията му ще влезе във фаза на цялостна обсада и митинги.

Днес в Скопие ще се организира среща на съдружните сътрудници на ръководещия СДСМ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР