Председателят на Общоруското офицерско събрание генерал-полковник Леонид Ивашов поиска оставката

...
Председателят на Общоруското офицерско събрание генерал-полковник Леонид Ивашов поиска оставката
Коментари Харесай

Лидерът на Общоруското офицерско събрание поиска оставката на Путин, предупреди за народно въстание и смяна на властта

Председателят на Общоруското офицерско заседание генерал-полковник Леонид Ивашов изиска оставката на президента на Руската федерация Владимир Путин. Ген. Ивашов популяризира свое послание до военнослужещите и целия съветски народ. Генералът пита: Кой и с какво през днешния ден заплашва съществуването на самата Русия и къде е опасността? Според Ивашов опасността за Руската федерация произтича от вътрешната природа, от държавния модел, от качеството на властта и положението на обществото. Той акцентира още: „ ….руското държавно управление схваща, че не е в положение да изведе страната от систематичната рецесия, което би могло да докара до национално въстание и промяна на властта. Ето за какво с поддръжката на олигарси, на корумпирани служители, на продажни медии и на ръководители от силовите ведомства държавното управление на Руската федерация е решило да форсира политиката за финален разпад на съветската държавност и за изтребване на коренното население “.

Ето и цялостния текст на обръщението:

„ В навечерието на войната “

Обръщение на ръководителя на Общоруското офицерско заседание генерал-полковник о. з. Леонид Ивашов към президента
и жителите на Руската федерация

Генерал-полковник о. з. Леонид Ивашов

Днес човечеството живее в очакване на война. Войната значи неизбежни човешки жертви, заличаване и премеждия за големи маси от популацията, заличаване на нормалния обичай и метод на живот, провал на жизненоважни действия на страни и нации. Голямата война е голяма покруса, само че и нечие голямо закононарушение. Стана по този начин, че Русия се оказа в центъра на надвисналата злополука. Може би за първи път в историята си.
В предишното Русия (СССР) е била принудена да води обективни отбранителни войни, когато е нямала различен избор, когато са били застрашени виталните ползи на страната и обществото.

Кой и с какво през днешния ден заплашва съществуването на самата Русия

и къде е опасността? Можем да твърдим, че заканите са явни, а страната ни и пред ръба на края на историята си. Всички витални области, в това число демографските индикатори, непрекъснато деградират, а темпът, с който популацията се смалява, бие международните върхове. Влошаването носи систематичен темперамент, а ликвидирането на един от детайлите във всяка комплицирана система може да докара до колапс на цялата система.
Според нас, това е главната опасност за Руската федерация. Заплаха, която произтича от вътрешната природа, от държавния модел, от качеството на властта и положението на обществото. Причините за нейното образуване са вътрешни: несъстоятелността на държавния модел, цялостната некадърност и непрофесионализмът на властовата система и на ръководството, пасивността и неналичието на организация в обществото. В сходно състояние която и да е страна не би могла да оцелее дълго време.
Що се отнася до външните закани, те несъмнено съществуват. Но съгласно нашата експертна оценка, те не носят сериозен темперамент, не заплашват директно съществуването на съветската държавност и виталните й ползи. Като цяло сега е налице стратегическа непоклатимост, нуклеарното оръжие е под благонадежден надзор, групировките на НАТО не нарастват и не демонстрират заплашващо активизиране.

Следователно,

обстановката към Украйна умишлено се нагнетява и носи неестествен, алчен темперамент

В резултат на разпада на Съюз на съветските социалистически републики, за който Русия (Елцин) имаше решаващо присъединяване, Украйна стана самостоятелна страна, член на Организация на обединените нации и в сходство с член 51 от Хартата на Организация на обединените нации имащ право на самостоятелна и на групова отбрана.
Ръководството на Руската федерация към момента не е признало резултатите от референдума за самостоятелност на ДНР и на ЛНР, а в същото време нееднократно на публично ниво, в това число в договарянията по Минските съглашения, бе изтъквана принадлежността на тези територии и население към Украйна.
Също по този начин на високо ниво бе доказано предпочитание да се поддържат естествени връзки с Киев, без да се приоретизират специфични връзки с ДНР и ЛНР.
Въпросът за вършения геноцид в югоизточните украински райони не е влезнал в дневния ред нито на Организация на обединените нации, нито на ОССЕ. Така че, с цел да остане Украйна другарски надъхан комшия на Русия, е належащо съветският модел на държавност и ръководство да показва прелест.
Но Руската федерация не съумя да се трансформира в привлекателен център, нейният модел за развиване, механизмът на външна политика и интернационално съдействие от ден на ден отблъсква съвсем всички съседи и освен тях.

Присъединяването на Крим и Севастопол към Русия и непризнаването им за съветски от интернационалната общественост (огромна част от света към момента счита, че те принадлежат на Украйна) безапелационно демонстрират неуспеха на съветската външна политика и непривлекателността на вътрешната й политика.
Опитите посредством ултиматуми и закани страни и нации принудително да бъдат принудени да „ обичат “ Руската федерация и нейното управление са безсмислени и извънредно рискови.
Използването на военна мощ против Украйна, първо, ще сложи под въпрос съществуването на самата Русия като държава; второ, вечно ще трансформира руснаците и украинците в смъртни врагове. Трето, ще донесе и на двете страни десетки хиляди убити, мъртви млади, здрави момчета, което сигурно ще повлияе върху бъдещата демографска обстановка в нашите изчезващи страни. Ако се стигне до такава степен, на бойното поле съветските войски ще се изправят освен против украински военнослужащи, измежду които ще има доста съветски момчета, само че и против военнослужещи и техника от редица натовски страни, а членовете на Алианса ще бъдат принудени да разгласят война на Русия.
Президентът на Турската република Реджеб Ердоган ясно съобщи на чия ще застане Турция. Имаме съображение да предположим, че на двете полеви армии и на турския боен флот ще бъде разпоредено да „ освободят “ Крим и Севастопол, а евентуално и да нахлуят в Кавказ.

Президентът, държавното управление и Министерството на защитата не могат да не схващат последствията от политиката си. Възниква въпросът

какви са същинските цели на предизвиканото напрежение,

сложило страната ни на ръба на война, както и вероятността да бъде жарък широкомащабен боен спор? За мащабите на вероятните военни дейности красноречиво приказват числеността и качественият състав на войсковите групировки: минимум по 100 000 военнослужещи от двете страни на границата. Като оголва източните си граници, Русия продължава да трансферира войскови съединения към украинската граница.

Според нас, съветското държавно управление схваща, че не е в положение да изведе страната от систематичната рецесия, което би могло да докара до национално въстание и промяна на властта. Ето за какво с поддръжката на олигарси, на корумпирани служители, на продажни медии и на ръководители от силовите ведомства държавното управление на Руската федерация е решило да форсира политиката за финален разпад на съветската държавност и за изтребване на коренното население.

Войната остава единственото средство, посредством което може да бъде арестувана антинародната власт и да бъдат непокътнати заграбените благосъстояния. Друго пояснение ние нямаме.
Ние, съветските офицери, настояваме президентът на Руската федерация да се откаже от незаконната политика на военни провокации, в чийто резултат Русия ще се окаже сама против обединените сили на Запада. Настояваме президентът да осъществя условията на член 3 от Конституцията на Руската федерация и

да подаде оставка

Обръщаме се към всички воини от запаса и запаса, към всички съветски жители с апела да проявят зоркост и организираност, да поддържат настояванията на Общоруското офицерско заседание, интензивно да се опълчват против пропагандата и разпалването на война, като не позволен цивилен спорове и използването на въоръжени сили против мирни жители.

Биографична информация

Потомък на декабристи, генерал-полковник Леонид Георгиевич Ивашов е лекар на историческите науки, изтъкнат съветски и руски експерт по геополитика, конфликтология, интернационалните връзки и военна история.
От 1976 година служи в Министерството на защитата на Съюз на съветските социалистически републики като началник на секретариата при министрите на защитата на Съюз на съветските социалистически републики маршалите Д. Ф. Устинова и С. Л. Соколов. Доктор на историческите науки. От 1987 до 1992 година и от 1996 до 2001 година е началник на отдел „ Международно военно съдействие “ в Министерството на защитата на Съюз на съветските социалистически републики.
През 2001 година е уволнен с декрет на президента Путин дружно с 56 други висши офицери. В момента е ръководител и на неправителствената Академия по геополитически проблеми, преподава в МГИМО като професор в катедрата по интернационална публицистика и т. н.
Автор е на повече от 700 публикации и на редица книги. Яростен съперник на НАТО, великоруски шовинист с антисемитски нюанс, последовател на „ исконните “ национални и религиозни полезности от епохата на Руската империя.

Превод: Васил Данов
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР