Председателят на Национална волейболна лига Атанас Гаров проведе поредна важна

...
Председателят на Национална волейболна лига Атанас Гаров проведе поредна важна
Коментари Харесай

Поредна ключова среща на НВЛ и голям интерес към Висша лига-мъже

Председателят на Национална волейболна лига Атанас Гаров организира поредна значима среща след одобряването си на поста при започване на седмицата - с представители на клубовете от Висша лига-мъже. В наличието на президента на БФВ Любомир Ганев, Атанас Гаров и изпълнителният шеф на НВЛ Станислав Николов разискаха с клубовете от Висшата лига тактиката за създаване на по-добър артикул и по-добро бъдеще за българския волейбол. Бяха споделени проектите за правене на 4-годишна стратегия за развиване на шампионатите.

На срещата участваха представители на Миньор (Перник), Люлин (София), Звездец (Горна Малина), Ботев (Ихтиман), Сливнишки воин (Сливница), СУ (София), Eлит (Силистра), Раковски 1964 (Севлиево), Етрополе и Град (Белоградчик). Заявено е предпочитание за присъединяване в шампионата и от редица други тимове, като от НВЛ и самите клубове регистрираха забележителния интерес към шампионата.

" За мен е огромна отговорност да развием всички лиги, не да се фокусираме единствено върху Суперлигата. С моя опит и с екипа, който построяваме, ще работим в посока да създадем всички шампионати по-атрактивни. Моята съществена роля ще е шампионатите да са атрактивни за спонсори и рекламодатели, само че всичко е и функционалност от това каква е конкуренцията на шампионатите. Затова е значимо и построяването на дълготрайна тактика - волейболът да не се развива стихийно, с еднократни победи, а предсказуемо за по-дълъг интервал, с проект на деяние. За мен и екипа на НВЛ значими са клубовете, общият интерес на клубовете ", съобщи по време на срещата ръководителят на НВЛ Атанас Гаров.

Бе регистрирана главната линия към развиването на клубовете във Висша лига-мъже - подпомагането за основаване на бъдещите звезди на българския волейбол.

" Основна тенденция, която сме си поставяли още когато тръгвахме да работим с Любо Ганев, е развиването на детско-юношеските школи. Основна част от тимовете във Висшата лига играят значително със състезатели от детско-юношеско направление. Това е опция за тези подрастващи да израстват като гении и да бъдат забелязвани. Почти напълно - каквото насочваме към Висша лига, ще отива за насърчаване на детско-юношеския волейбол ", добави Атанас Гаров.

Той заяви и персонално към този момент оповестената политика, че 50% от приходите на НВЛ ще отиват непосредствено за клубовете.

Отделно в посока развиване на гениите и превръщането им в бъдещето на българския волейбол е решението, оповестено от президента на Българска федерация по волейбол Любомир Ганев: " 20% от всички доходи на БФВ отвън приходите от министерството на спорта ще отиват непосредствено за клубовете, които развиват детско-юношески школи. "

Клубовете от Висша лига-мъже оповестиха като " похвална силата на смяната, която се вижда ". А по време на траялата близо 3 часа среща регистрираха и позитивите от построяването на връзка сред бизнес и спорт в името на развиването на волейбола в България.

На бъдеща среща ще бъде разискван и форматът на шампионата във Висша лига-мъже - откакто бъдат в детайли разисквани плюсовете и минусите на препоръчаните разновидности.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР