Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на експозицията Изкуството

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на експозицията Изкуството
Коментари Харесай

Караянчева в Пловдив: Всички гости на града ще ни станат...

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва на експозицията „ Изкуството на свободата. От Берлинската стена до уличното изкуство “ на Римския стадион.

Пловдивчани, гордейте се, че Пловдив е центърът на културна Европа и дано тази година бъде знаменателна за вас. Всички посетители ще отнесат със себе си късчета от Пловдив или България и ще бъдат наши посланици пред света. Няма нищо по-хубаво от това през днешния ден да се съберем на откриването на Европейската столица на културата, обърна се тя към пловдивчани.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов също беше измежду присъстващите на изложбата. Да няма повече стени, да няма повече разделяне. Който приканва към ненавист и разделяне, да знае, че това не е бъдещето, съобщи Цветанов.

Сред гостите на експозицията бяха депутати, както и зам.-министърът на културата Амения Гешева.

Където е стъпил съветски ботуш, трева не никне, разяснява Спас Гърневски.

Пловдив е първият град, който отбелязва 30 години от рухването на Берлинската стена и един от детайлите ще остане вечно в града ни, съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев.

Изложбата съставлява сбирка от 30 творби върху фрагменти от стената. Картините в ексозицията са оценени на общо над 1 милион евро.

фотоси: Стоян Илиев
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР