Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изрази недоумение от констатацията

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изрази недоумение от констатацията
Коментари Харесай

Караянчева: Президентът има вина за ниския рейтинг на парламента

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изрази неразбиране от констатацията на президента Румен Радев, че парламентарната република е атрофирала. В изключително изказване тя сподели, че възприема думите му като " засегнатост, от черна по-черна ". " Защото болшинството пази държавното управление ли? ", попита за повода Караянчева. И подсети на президента, че няма нищо по-естествено от това болшинството да одкрепя кабинета, който е излъчило.

" Катастрофичното говорене, наподобява, е желан прийом. Президентът приказва за председателството като оправдание на безучастие по болните тематики. Толкова фино затулен израз на неспокойствие поради мощната европейска поддръжка на държавното управление! По-добре да го беше споделил напряко! ", възкликна Караянчева.

Тя упрекна и президента за ниското доверие на Народното събрание. " В огромна степен се дължи и на грубите и непремерени нападки на президента, който по конституция би трябвало да води разговор, а не да раздава обидни квалификации ", заключи ръководителят на Народното събрание.

/Неотдавна социологическо изследване сподели, че Румен Радев е политикът с най-голям рейтинг в страната./

„ В годишния си доклад той приказва за сериозен интервал от развиването на България, за заплаха от прекратяване на демокрацията и анулиране на публичния спор за Председателството като оправдание за безучастие по болните тематики ", продължи Караянчева. - Естествено мрачната картина незабавно беше подсилена от обвинявания към Брюксел - в равнодушие и липса на схващане и подпомагане. Толкова фино затулен израз на неспокойствие поради мощната европейска поддръжка за държавното управление - по-добре да го беше споделил напряко ", съобщи тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР