Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева бе гост на Международния

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева бе гост на Международния
Коментари Харесай

Цвета Караянчева връчи първа награда за цигулка в конкурса Панчо Владигеров в Шумен

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева бе посетител на Международния конкурс за пианисти и цигулари "Панчо Владигеров " и връчи първата премия за цигулка по време на заключителния концерт в Шумен.

Конкурсът се организира под почетния патронаж на ръководителя на Народното събрание и е част от деянията, с които се означават 120 години от рождението на Панчо Владигеров.

Награждаването се организира в концертната зала на Народно читалище "Добри Войников - 1856 " в Шумен.

"Благодаря за опцията да бъдем дружно на този конкурс, който дава старт на млади дарования, който разпространява музиката на един талантлив българин - Панчо Владигеров ", сподели Цвета Караянчева в приветствието си към участниците.

"Всички тук са доста положителни и влизам в ситуацията на журито какъв брой е било мъчно да оценят най-хубавия. Прекрасната музика на Панчо Владигеров, пречупена през душите на тези младежи, през техните принадлежности звучи още по-хубава, още по-наситена, още по-богата ", добави Караянчева.

Председателят на Народното събрание връчи първата премия на цигуларя, спечелил състезанието - Нанджу Лий от Южна Корея. Младата цигуларка получи и майсторска цигулка от известният български лютиер Владо Тилев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР