Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще участва в Конференцията

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще участва в Конференцията
Коментари Харесай

Росен Желязков ще участва в Конференцията на председателите на парламенти на държави от ЕС

Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще взе участие в Конференцията на ръководителите на парламенти на страните членки на Европейския съюз в Прага, Чехия. Форумът е финален за Парламентарното измерение на Чешкото председателство на Европейски Съюз.

На откриването на конференцията на 24 април 2023 година обръщения ще създадат ръководителите на Сената и на Камарата на депутатите на Чешката република Милош Востричил и Маркета Пекарова Адамова.

Първата сесия на форума е на тематика „ Руската експанзия против Украйна и отговорът на Европейски Съюз в необятен геополитически подтекст (разширяване на Европейски Съюз, енергийна сигурност, следвоенно възстановяване) “. По нея изявление ще направи и ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

Ключови представители на първата сесия на конференцията ще бъдат маршалът на Сейма на Полша Елжбета Витек, ръководителят на Народното събрание на Швеция Андреас Норлен и ръководителят на Конгреса на депутатите на Испания Меричел Батет Ламания. Специален посетител ще е ръководителят на Върховната Рада на Украйна Руслан Стефанчук.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР