Председателят на Народното събрание Никола Минчев разговаря с главния държавен

...
Председателят на Народното събрание Никола Минчев разговаря с главния държавен
Коментари Харесай

Председателят на НС Никола Минчев разговаря с главния държавен одитор на РСМ

Председателят на Народното събрание Никола Минчев беседва с основния държавен инспектор на Република Северна Македония Максим Ацевски.

Гостът означи на срещата положителното взаимоотношение с българската Сметна палата. Максим Ацевски срещна ръководителя на Народното събрание с работата на одитната институция на Република Северна Македония и с плана, който реализират взаимно висшите одитни институции на двете страни. Той е на тематика: „ Подобряване на външния одит и парламентарния надзор “ и се финансира от Европейски Съюз.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев изрази удовлетворението си от отличната връзка и съдействие сред одитните институции на България и Република Северна Македония. Той уточни, че Цветан Цветков е ръководител на Сметната палата от 2015 година и има принос тя да се грижи за законосъобразното и дейно ръководство на обществените средства в България.

В срещата участваха и ръководителят на Сметната палата Цветан Цветков и националният представител Георги Ганев, който е ръководител на Подкомисията за надзор на обществените средства. Цветан Цветков също даде висока оценка на съдействието с одитната институция на Република Северна Македония. Той уточни, че това е втори туининг план, който двете институции реализират взаимно. По думите му сходни планове са най-хубавият инструмент за доближаване на народите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР