Председателят на литовския парламент Викторас Пранцкетис ще обсъди с председателя

...
Председателят на литовския парламент Викторас Пранцкетис ще обсъди с председателя
Коментари Харесай

Балтийските държави искат от Брюксел компенсации за аграрни загуби

Председателят на литовския парламент Викторас Пранцкетис ще разиска с ръководителя на Еврокомисията (ЕК) Жан-Клод Юнкер оказването на финансова помощ на литовските фермери, които поради неприятното време не прибраха реколтата и понесоха загуби.
Това заяви по националното радио аграрният министър Бронюс Маркаускас, съобщи БГНЕС. Той разкри, че сходни писма за помощ от Брюксел са отправени и от Латвия, Естония и Финландия. „ Необходимо е да представим на Еврокомисията единна позиция и да се придържаме към нея “, означи министърът.
Припомняме, че поради проливните дъждове през август и септември литовските фермери не можаха да приберат 30% от реколтата, тъй като техниката не можеше да излезе по полетата. Незасети останаха 27% от площите за зимно-есенните култури.
Според Маркаускас има размивания за методите по даването на помощ. Той разкри, че аграрният еврокомисар Хогън упорства да се употребяват вътрешните запаси за обезщетения, до момента в който Юнкер твърди, че се търси опция за погашение на загубите. Хогън и Юнкер изразили мнението си в две обособени писма до литовското държавно управление.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР