Председателят на КРИБ – Кирил Домусчиев, вече е собственик на

...
Председателят на КРИБ – Кирил Домусчиев, вече е собственик на
Коментари Харесай

Домусчиев купи две американски компании

Председателят на КРИБ – Кирил Домусчиев, към този момент е притежател на компанията за ветеринарни артикули AgriLabs и тази за биотехнологии Benchmark Bios. Информацията пристигна от самия него. Цената на покупко-продажбите не е ясна. „ Изключително съм горделив с постигнатото през годините от "Хювефарма "! Компания, която започва от нищото! Сделката от през днешния ден за покупката на американските Agrilabs и Benchmark Bios ще открие нови хоризонти за нас. Благодаря на всички сътрудници от Съединени американски щати и България, които участваха в процеса на договарянията и due diligence! Трябва да продължим да сбъдваме фантазиите си и да славим българското по света!”, написа Домусчиев в обществената мрежа Фейсбук.

Придобиването на двете компании поддържа тактиката на „ Хювефарма” за основаване на уравновесен портфейл от артикули и покачва наличието ни на международния пазар”, сподели Глен Уилкинсън, президент на „ Хювефарма” в Съединени американски щати.

През последните години Кирил Домусчиев и брат му Георги разшириха индустриалните си мощности отвън България, като към този момент „ Хювефарма " има търговски представителства в Швейцария и Русия и дъщерни в Съединени американски щати, Тайланд, Бразилия, Полша, Индия, Турция, Мексико и Япония. По този метод 99% от производството на компанията е в чужбина. Продукцията с изнася в 100 страни.

За 2016 година приходите от продажби на „ Хювефарма” възлизат на 443 млн. лева Това е нарастване от 7% по отношение на 2016 година Печалбата е повишена от 96.7 млн. лева през 2016-а на 107 млн. лева през предходната година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР