Председателят на Конгреса на САЩ Майк Джонсън предполага, че Камарата

...
Председателят на Конгреса на САЩ Майк Джонсън предполага, че Камарата
Коментари Харесай

The Hill: Конгресът на САЩ може да раздели помощта за Украйна от въпроса с границите

Председателят на Конгреса на Съединени американски щати Майк Джонсън допуска, че Камарата на представителите може да раздели въпросите за помощта за Украйна и отбраната на границите, оповестява The Hill, базирайки се на източници.

Според обявеното по медиите, Джонсън е споделил това по време на диалог с европейски парламентаристи.

В отговор на искане на публицисти от Semafor да разясняват тези изказвания, формалният представител на Джонсън сподели, че думите на представителя са казани " в предполагаем подтекст ".

В края на предходната година Конгресът на , съгласно който Вашингтон щеше да отпусне нов пакет от военна помощ на Киев, както и ще предприеме ограничения за подсилване на южните граници и битка с незаконната имиграция.

Обемът на пакета от помощи за Украйна, Израел и Тайван , както и средствата за подсилване на южната граница, е над 100 милиарда $ , като за Украйна са предопределени над 60 милиарда $.

За едновременното утвърждение на тези несвързани въпроси настояха членове на Републиканската партия, които по този метод се пробват да принудят администрацията на президента Джо Байдън да направи отстъпки по въпроса с границата .

Хил оповестява, че в сряда Джонсън е разискал въпроса за помощта за Украйна с ръководителите на парламентите на трите балтийски страни.

След срещата те споделиха, че договарянията са били позитивни , а Джонсън изразил поддръжка за Украйна.

Според ръководителя на естонския парламент Лаури Хусар Джонсън им е споделил, че " вътрешни проблеми " попречват отпущането на помощ за Киев, само че " би трябвало да има метод да се откри решение на тези проблеми ".
 Европейски Съюз преодоля съпротивата на Унгария против помощта за Украйна Обновена
Европейски Съюз преодоля съпротивата на Унгария против помощта за Украйна

Съюзът единомислещо одобри да даде 50 милиарда евро помощ на Киев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР