Републиканската партия на Камарата на представителите публикува банкови записи за плащания на Хънтър Байдън от руски и казахстански олигарси, общо изчистени 20 милиона долара

...
Председателят на Комитета за надзор на Камарата представител Джеймс Комър,
Коментари Харесай

Председателят на Комитета за надзор на Камарата представител Джеймс Комър, R-Ky., публикува трета бележка в сряда относно чуждестранния бизнес на семейство Байдън сделки, представяйки банкови записи, които претендират да покажат, че Хънтър Байдън и неговите бизнес партньори са получили милиони плащания от руски и казахстански олигарси, когато баща му е бил вицепрезидент. записи, се казва, че милиони плащания са дошли от украинската енергийна компания Burisma Holdings, както и от руския олигарх Елена Батурина и казахстанския олигарх Кенес Ракишев, и че тогавашният вицепрезидент Байдън е присъствал на вечери с Батурина, Ракишев и представител на Burisma.

„Тогавашният вицепрезидент Байдън се срещна — лично, за значителни периоди от време — с тези лица или техни представители“, се посочва в бележката. „Тогавашният вицепрезидент Байдън се присъедини към приблизително 20 телефонни разговора по високоговорител с чуждестранни бизнес партньори на Хънтър Байдън и присъства на вечери с чуждестранни олигарси, които платиха огромни суми пари на Хънтър Байдън. Джо Байдън, „марката“, беше единственият продукт, който Байдън продаде ."

"Третият меморандум за банкови записи" следва две предишни бележки, обвързващи членове на семейството на Байдън с плащания, свързани с юридически лица в Китай и Румъния. Комитетът казва, че чуждестранните плащания към семейство Байдън сега възлизат на над 20 милиона долара.

„По време на вицепрезидентството на Джо Байдън Хънтър Байдън го продаде като „марката“, за да пожъне милиони от олигарси в Казахстан, Русия и Украйна", каза Комер в прессъобщение, обявяващо бележката от сряда.

Третата банкова бележка, резултат от призовки на няколко банки, които не принадлежат на членове на семейство Байдън, конкретно обсъжда три от многото фирми, основани от Хънтър Байдън: Rosemont Seneca Partners, LLC; Rosemont Seneca Thornton, LLC; и Rosemont Seneca Bohai, LLC.

Историята продължава

Комитетът предостави екранни снимки на банкови записи, които според тях демонстрират, че Батурина, вдовицата на бившия кмет на Москва Юрий Лужков, е превела 3,5 милиона долара на Rosemont Seneca Thornton на 14 февруари, 2014 г.

След това общо 2 752 711 долара бяха прехвърлени на Rosemont Seneca Bohai, която Хънтър притежаваше заедно с Арчър, според изявленията на Арчър пред Конгреса миналата седмица.

В бележката се казва, че Байдън присъства на вечеря през пролетта на 2014 г. с Батурина, Хънтър и други в Café Milano във Вашингтон, окръг Колумбия. По време на интервюто си в Конгреса миналата седмица Арчър каза, че бившият министър-председател на Казахстан Карим Масимов и казахстанският олигарх Кенес Ракишев и „вероятно“ Лужков също са били в присъствие.

По-рано тази година Масимов беше осъден на 18 години зад решетките за докладваната му роля в опит за преврат.

Fox News съобщи по-рано, че една година след първата вечеря Байдън присъства на втора вечеря на 16 април 2015 г., която включваше Батурина, Лужков, Хънтър, Арчър и Вадим Пожарски, изпълнителен директор на украинската петролна и газова компания Burisma Holdings, в списъка с гости в Café Milano.

В бележката от сряда се казва, че предоставените записи показват, че на 22 април 2014 г. Ракишев, чийто тъст е бил кмет на столицата Астана по това време, е използвал сингапурското си дружество Novatus Holdings, за да преведе 142 300 долара към същото банкова сметка Rosemont Seneca Bohai и че на следващия ден точно същата сума е преведена на автокъща в Ню Джърси за спортна кола Fisker за Hunter.

Бележката също така показа, че плащанията от Burisma за и Хънтър, и Арчър са били свързани с Rosemont Seneca Bohai.

Според банковите записи Хънтър и Арчър са получавали по 83 333,33 на месец от Burisma, което възлиза на общо $3 321 379,49 от 2014 до 2015 г.

" Изглежда, че не са предоставени реални услуги, освен достъп до мрежата на Байдън, включително самия Джо Байдън. И Хънтър Байдън изглежда го е постигнал", каза Комер в сряда. „Това става ясно от ястията в Café Milano, където тогавашният вицепрезидент Джо Байдън вечеря с олигарси от цял ​​свят, които бяха изпратили пари на сина му."

Комер каза, че комисията ще продължи да търси свидетелски показания, за да определи дали Байдън съзнателно е позволил на сина си да продаде своята „марка“ в чужбина.

Говорител на служителите от малцинствата в комисията нарече третата бележка „ празен" и каза, че това не замесва президента Байдън в каквото и да е нарушение.

"Джеймс Комър е казвал отново и отново, че това е разследване на Джо Байдън", каза говорителят. "И все пак нито един от банкови записи, които той публикува, показват плащания към Джо Байдън. Нито един от прегледаните от него SAR не твърди или дори не предполага потенциално неправомерно поведение от страна на президента Байдън, нито показва участието на президента Байдън във финансовите или бизнес отношения на Хънтър Байдън.“

Чад Перграм от Fox News допринесе за това отчет.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР