Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан

...
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан
Коментари Харесай

Западните Балкани са приоритет на Европол

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов и ръководителят на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Европейския парламент Клод Мораес откриха Срещата на Съвместната група за парламентарен надзор (СГПК) на Европол.

Юнкер: Западните Балкани не дават отговор на изискванията за влизане в Европейски Съюз

Съвместната група е единствена по рода си форма за контрол над действието на Европол от страна на Европейския парламент, взаимно с националните законодателни институции. Това е втората среща на групата след нейното основаване, оповестиха от Народно събрание.

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов означи, че днешната среща е събрала повече от 130 парламентаристи от 27 национални законодателни институции.

„ Темата за Западните Балкани намира място като акцент в работата на Европол “ , съобщи Цветанов.

Той прикани на днешната среща да вземат това историческо решение, което е основно, с цел да може да се реализира нужният парламентарен надзор върху активността на Европол.

„ Трябва да получим всичко дружно, напъните страните от Западните Балкани да имат несъмнено бъдеще и да запазят евроатлантическата си ориентировка, значи доста за всички нас.



Сърбия и Черна гора - най-готови от Западните Балкани в Европейски Съюз

Борисов разкритикува Запада за политиката на Балканите

„ Днешната ни среща цели да приемем правилника за работата на Европол, би трябвало да поставим всички старания, с цел да успеем да реализираме тази своя цел и Европол да бъде онази могъща институция, която ние всички желаеме да бъде ", съобщи ръководителят на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Европейския парламент Клод Мораес.

Той благодари на представителите на националните парламенти и на евродепутатите за тясното съдействие за провеждането на Срещата на СГПК на Европол.

Във форума вземат участие представители на законодателните институции на 27-те страни-членки на Европейски Съюз, както и девет евродепутати, акцентира Клод Мораес.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР