Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан

...
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан
Коментари Харесай

Цветанов проведе работна среща с изпълнителния директор на Европол Катрин де Бол

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов организира работна среща с изпълнителния шеф на Европол Катрин де Бол, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Срещата се състоя в границите на визитата на Цветан Цветанов във Виена за присъединяване в 109-ата среща на Управителния съвет на Европол в качеството на представител на Съвместната група за парламентарен надзор.

Двамата дадоха висока оценка на добавената стойност, която съдействието сред Агенцията и Съвместната група за парламентарен надзор на активността ѝ обезпечава на европейската сигурност. Цветан Цветанов означи, че в допълнение към надзорната си функционалност, Групата би трябвало да схване като собствен ангажимент и поддръжката за положителното действие на Европол.

По време на диалога бяха разисквани и заканите пред сигурността, попадащи в мандата на Агенцията. Де Бол и Цветан Цветанов се сплотиха към мнението, че едно от най-динамично изменящите се и възходящи провокации е киберсигурността. Засилването на съдействието със страните от Западните Балкани също бе измежду акцентите в диалога, като бяха наранени практическите му измерения.

Цветан Цветанов и Катрин Де Бол разискаха и терористичния акт в Страсбург от 11 декември, като по този мотив подчертаха значимостта от шерване на информация сред държавите-членки и пълноценното потребление на ресурса на Европол.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР