Председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов се

...
Председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов се
Коментари Харесай

Вежди Рашидов се срещна с посланика на Бразилия в София Ана Мария Сампайо Фернандес

Председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов се срещна в Народното събрание с посланика на Бразилия в София Ана Мария Сампайо Фернандес.

Срещата е по отношение на опустошителния пожар, унищожил преди два дни Националния музей в Рио де Жанейро, оповестяват от парламентарната комисия.

Вежди Рашидов е декларирал, че като човек на изкуството е извънредно сензитивен към случилото се, което несъмнено е безвъзвратен удар върху историята и културата. Той е изразил подготвеност да инициира срещи в Европа за подкрепяне на възобновяване на Националния музей на Бразилия, ако бразилското държавно управление пожелае това.

"Би било добре да подадем ръка, тъй като ще е добър знак на съпричастност, подготвен съм в името на изкуството и културата да помогнем ", е декларирал Рашидов. Посланик Ана Мария Сампайо Фернандес е изразила голямата си признателност и е допълнила, че бразилският народ е сензитивен към всички прояви на поддръжка. "Вашите хрумвания ще бъдат предадени на управляващите в Бразилия. Разчитайте на цялостното ни съдействие, държавното управление на страната ще оцени тази съпричастност ", е споделила Фернандес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР