Председателят на групата на либералите (АЛДЕ) в Европейския парламент Ги

...
Председателят на групата на либералите (АЛДЕ) в Европейския парламент Ги
Коментари Харесай

Верхофстат не се обвързва с водещи кандидати при определяне на наследника на Юнкер

Председателят на групата на либералите (АЛДЕ) в Европейския парламент Ги Верхофстат не се обвързва с водещите претенденти при определянето на идващия ръководител на Европейската комисия. Това се показва в негово изказване, публикувано от пресцентъра на политическата група.

Нито един претендент не получава болшинство в Екологичен потенциал, регистрира Верхофстат. Новото равновесие на силите изисква претендент за ръководител на Европейска комисия, който може да построи стабилно надпартийно болшинство. Открити сме за разискването на всеки претендент, който може да събере поддръжката на политическите фамилии от бъдещото ръководещо болшинство, прибавя той.

По последни данни водената от него група ще бъде формирана от 109 евродепутати, при 68 до момента, само че към АЛДЕ към този момент се приспадат и гласовете за партията на френския президент Еманюел Макрон. АЛДЕ издигна за водещ претендент за ръководител на Европейска комисия Маргрете Вестагер.

Снощи социалистите не показаха ясна поддръжка за назначението на ръководител на Европейска комисия, взел участие наложително в предварителното съревнование. На противоположното мнение са Европейската национална партия и Зелените, съгласно които Европейска комисия би трябвало да бъде управлявана от някой от предварителните кандидати. Европейските консерватори и реформатори показаха мнение, че Европейска комисия би трябвало да бъде ръководена от някой с огромен управнически опит. Предвижда се въпросът за избора на идващия ръководител на Европейска комисия да бъде главен на изключителното съвещание на Европейския съвет на следващия ден.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР