Председателят на гръцката служба за борба с прането на пари

...
Председателят на гръцката служба за борба с прането на пари
Коментари Харесай

Гърция иска информация от Панама за евентуални трансфери от Катар в сметки на Ева Кайли


Председателят на гръцката работа за битка с прането на пари Хараламбос Вурлиотис е изпратил писмо до управляващите на Панама, с което желае информация дали в сметки на някогашния заместник-председател на Европарламента Ева Кайли и колегата ѝ Франческо Джорджи са постъпили суми в размер на повече от 20 млн. евро от Катар.

Кайли, евродепутат от Гърция, беше задържана от белгийската полиция при започване на декември, напомня Българска телеграфна агенция. Срещу нея и група лица, след които някогашният евродепутат Антонио Панцери, са повдигнати обвинявания, че са получавали пари от Катар, Мароко и вероятно и други страни, с цел да лобират в тяхна изгода. В домовете им бяха открити обилни суми в брой, които съгласно изявления са в размер на към 1,5 млн. евро. Повод за настояването на гръцките управляващи е обява в интернет, в която се виждат банкови документи, съгласно които в сметки на Кайли и членове на фамилията ѝ в панамската банка Bladex of Panama са импортирани 28 млн. евро със страна на генезис Катар. Твърди се, че 20 млн. са влезнали в сметка на Ева Кайли, 4 млн. евро – в сметка на татко ѝ Александрос Кайлис и още 4 млн. – на майка ѝ Мария Игнатиаду.

Гръцкият юрист на Кайли Михалис Димитракопулос отхвърли изнесените в интернет документи като неистинен и съобщи, че самичък той е внесъл искане до гръцките служби за битка с прането на пари да се извърнат към Панама, с цел да се потвърди, че обстоятелствата в тях не дават отговор на истината.

Гърция стартира лично следствие след обвиняванията против Кайли в Белгия. Вече са запорирани недвижими парцели и сметките на евродепутата в Гърция, както и тези на членовете на непосредственото ѝ семейство и на две неправителствени организации, които принадлежат на сестра ѝ Мадалена.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР