Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се обърна към ПП-ДБ с

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се обърна към ПП-ДБ с
Коментари Харесай

Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ за официална коалиция вместо пошлата сглобка

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се обърна към ПП-ДБ с ултиматум да сключат публична коалиция във властта след локалните избори.

" Ако не одобряват, че сме победили, имаме кметове и не регистрират, че в ляво и центъра се образува доста мощен ляв и крайноляв избор, доста бързо ние ще загубим и като блокнакрая. Защото не вършим нищо за хората, работим с клишета - " евроатлантическа ориентировка ". Ние сме 100% насочени, какво има това да ни е знамето, то не може да се промени и никой не би го трансформирал.

" На Христо Иванов и Атанас Атанасов разгадавам да проявят разсъдък, да обмислят какво им приказваме. Техните гласоподаватели са умни хора и даже те ги санкционират. Ние не сме почтени с тях, нито с нашите хора. Пошла връзка сега ръководи страната, наречена сглобка.

" Или се прави коалиция с проект, стратегия, време, място, или това е една мъка ", сподели Борисов в нощта на изборите.

Той упрекна Политическа партия и Демократична България в това, че са подкрепяли тактически претенденти на Българска социалистическа партия или Възраждане по места в страната, вместо тези на ГЕРБ, в това число в родния му регион Банкя в Столична община.

Борисов предизвести и Васил Терзиев, че в случай че успее да завоюва изборите (на фона на смаляващата се преднина пред Ваня Григорова), успеха му ще се дължи на гласовете на ГЕРБ - въпреки че единствено 1/3 от гласувалите за Антон Хекимян на първия тур са дали своят вот за Терзиев.

На въпроса за какво повече от половината гласоподаватели на ГЕРБ са подкрепили Ваня Григорова, Борисов трансферира топката в полето на ПП-ДБ, като ги упрекна за това, че през 2019 година техни гласоподаватели подкрепяха Мая Манолова против Йорданка Фандъкова.

Той разкритикува Терзиев за това, че ще е кмет, определен с най-малкия брой гласове в историята на София.

Очаквайте подробности
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР